Több kilométert tekert, de így is elfogták

2018. április 20. 15:02 | behir

Elekről lopott kerékpárt egy román férfi, akit Kardos külterületén fogtak el a rendőrök. A biciklit lefoglalták tőle és visszaadták a tulajdonosnak.

A bejelentéstől számított három órán belül megtaláltak a rendőrök egy Elekről ellopott kerékpárt - írja a police.hu.  A Gyulai Rendőrkapitányságra  április 19-én, 9 óra 20 perckor tett bejelentést egy nő arról, hogy éjszaka, a házuk udvaráról ellopták a fia kerékpárját. A rendőrök azonnal rögzítették a bicikli vázszámát, valamint egyéb ismertető jeleit a körözési rendszerben és elkezdtek adatokat, információkat gyűjteni a lopásról. Közben a Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei egy Szarvason elfogott férfit vittek Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe. A 44-es számú főúton visszafelé tartottak Szarvasra, amikor Kardosnál felfigyeltek egy kerékpárosra. Megállították és igazoltatták, majd ellenőrizték a kerékpárt. A körözési rendszer találatot jelzett, kiderült, hogy a férfi az Elekről ellopott biciklivel kerekezett a főúton.

A rendőrök a 36 éves román állampolgárt előállították, a Gyulai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított ellene. Kihallgatásán elismerte, hogy beugrott a ház kerítésén és ellopta a kerékpárt, állítása szerint Budapestre akart eljutni vele. A biciklit a rendőrök lefoglalták és átadták a fiatalember édesanyjának. 

További programok »

FEL