Több hullámban érkezik eső, zápor, zivatar a hétvégén

2023. augusztus 4. 08:25 | behir.hu

Több hullámban érkezik eső, zápor, zivatar a hétvégén, a zivatarok környezetében a szél viharossá is fokozódhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Pénteken eleinte csökken a felhőzet, általában több órára kisüt a nap, azonban délután már erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Az északnyugati, nyugati határhoz közeledve a nap nagyobb része inkább felhős lehet.

A csapadékhajlam átmenetileg csökkenhet, majd délután északkeleten és az Alföldön újból nő a zápor, zivatar esélye. Este, késő este délnyugat felől egy nagyobb csapadékrendszer is érkezhet. Zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet, sőt viharossá fokozódhat a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken tág határok - 22 és 37 fok - között alakul, északnyugatról délkelet felé haladva növekedve.

Szombaton jellemzően napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. A nap második felében sokfelé meg is vastagodhat a felhőzet. Több helyen, több hullámban valószínű eső, zápor, zivatar.

Az északi, északnyugati szél főleg a Dunántúlon megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

A csúcshőmérséklet szombaton 19 és 29, a Tiszántúlon 30 és 34 fok között valószínű.

Vasárnap a zártabb felhőtakaró szakadozik, majd felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel. A Dunától keletre többfelé, majd egyre kevesebb helyen valószínű eső, záporeső, zivatar.

A nap második felében a Dunántúlon is előfordul elszórtan csapadék. Sokfelé erős, helyenként viharos lesz az északnyugati, nyugati szél. Vasárnap a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 26 fok között alakul. A csapadékos tájakon lesz hűvösebb.

 

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Németh Szilárd: A nemzeti konzultáció egy sikeres eszköz Brüsszelben

Orbán Viktor miniszterelnök sikeresebben tud tárgyalni Brüsszelben, amennyiben a lakosság részt vesz a nemzeti konzultációban – fogalmazott a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos csütörtökön Békéscsabán. Németh Szilárd szerint fontos, hogy akik Európában és helyben, akár itt, Békéscsabán szeretnék képviselni a magyar, illetve a helyi emberek érdekeit, azoknak szabadoknak, szuveréneknek kell lenniük.
19:42
FEL