Több házból is lopott a román rablóbanda

2019. június 28. 09:53 | behir

Négytagú, lakásbetörésekkel gyanúsítható csoportot fogtak el a rendőrök Hajdú-Bihar megyében. A három román férfi és egy román nő a gyanú szerint Békéscsabán három házból loptak. A rendőrség őrizetbe vette őket.

Betörtek egy családi házba Békéscsabán, június 25-én 7 óra 30 perc és 16 óra 30 perc között. A bejárati ajtót felfeszítették, majd készpénzt, ékszereket, laptopot vittek el. Egy nappal később, 2019. június 26-án délelőtt, szintén Békéscsabán két hasonló eset történt. A belvároshoz közel két egymás mellett lévő házba törtek be. Mindkét helyen a teraszajtókat feszítették fel. Az egyik házból többek között készpénzt, ékszereket, számítástechnikai eszközöket, bankkártyát, karórákat, a másik helyről pedig egy tabletet loptak el.

 

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei mindkét helyen alapos helyszíni szemlét végeztek és minden, a betörésekkel kapcsolatos adatot, információt elemeztek. Ennek eredményeként két nap alatt azonosították a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható négytagú csoportot. A három férfi és egy nő román állampolgárok. A Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozóinak információi alapján a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei 2019. június 27-én, Berettyóújfaluban fogták el őket. A 34 éves D. Eleonorát, a 26 éves G. Ilie-Mariust és a 31 éves B. Catalin-Danielt, valamint fiatalkorú társukat a Békéscsabai Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. A rendőrség vizsgálja, hogy a csoport tagjai Magyarországon követhettek-e el további bűncselekményeket, lakásbetöréseket.

 

Forrás: police.hu

További programok »

Itthon

Öt határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében

Mezőhegyesen három, Mezőkovácsházán két külföldit ellenőriztek a rendőrök. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon, ezért előállítják őket.
10:05
FEL