Több Békés megyei vonalat is érint a vasúti járatok csökkentése

2020. május 28. 18:09 | behir

A MÁV közleménye szerint a járvány miatt van szükség a járatszámok csökkentésére.

A közösségi közlekedési hálózaton a járványhelyzet jelentősen visszavetette az utasforgalmat, ezért 2020. június 6-tól több vasútvonalon ideiglenes járványügyi menetrend lép életbe, a járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat – írja közleményében a vasúttársaság. Indoklásuk szerint a MÁV-START belföldi utasforgalma március 15. és május 15. között körülbelül 70 százalékkal maradt el a tavalyi év azonos időszakának teljesítményétől, a nemzetközi forgalom pedig minimálisra csökkent. Egyelőre bizonytalan, hogy mikorra közelíti meg az utasszám a koronavírus-járvány előtti időszakban mért adatokat.

Június 6-tól egyes vonalszakaszokon a járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat, bizonyos viszonylatokon pedig a párhuzamos utakon közlekedő helyközi buszjáratokkal lehet majd utazni.

 
A járványügyi menetrendi változásokkal érintett vasútvonalak:

Naponta egy vonatpár közlekedik június 6-tól, a többi vonat utasai a vasúttal párhuzamos útvonalon közlekedő helyközi buszjáratokkal utazhatnak:

  • Mezőhegyes–Újszeged (121-es vasútvonal)
  • Mezőhegyes–Battonya (125-ös vasútvonal)
  • Szentes–Orosháza (147-es vasútvonal)


Naponta két vonatpár közlekedik, a többi járat helyett pótlóbuszok járnak a következő szakaszokon június 6-tól:

  • Szarvas–Mezőhegyes (125-ös vasútvonal)
  • Szeghalom–Gyoma (127-es vasútvonal)
  • Szeghalom–Püspökladány (128-as vasútvonal)
  • Kötegyán–Szeghalom (128-as vasútvonal)

További programok »

Itthon

Határsértőket fogtak el a rendőrök Békés megyében

Július 5-én éjjel Sarkad külterületén egy afgán állampolgárt, Lőkösháza külterületén pedig két grúz állampolgárt tartóztattak fel a rendőrök. Egyikük sem tudta igazolni személyazonosságát és azt, hogy miért tartózkodik Magyarországon, ezért a rendőrök mindhárom férfit előállították a helyileg illetékes határrendészeti kirendeltségre .
11:13
FEL