Több Békés megyei beruházás áll le

2022. szeptember 20. 09:24 | Varga Diána

Több Békés megyei projektet halasztanak el, mert egyelőre nincs rá forrás.

Több beruházást is felfüggeszt a kormány Békés megyében. Ez arról a listáról derült ki, amelyet az Építési és Beruházási Minisztérium közölt az egyik országgyűlési képviselő kérdésére. A kormány az orosz-ukrán konfliktus miatt kialakult energiaválságra hivatkozva mintegy 2100 milliárd forint értékben állít le különböző projekteket. Zömmel olyan beruházásokat függesztenek fel, ahol plusz állami forrásra lenne szükség a kivitelezéshez. Ezek jellemzően közúti felújítások, energetikai korszerűsítések, intézményi bővítések, egészségmegőrző programok.

Az elhalasztott beruházások közt szerepel a 44-es számú főút, illetve a Körösladányt Gyomaendrőddel összekötő út 2022-re és 2023-ra ütemezett felújítása, Orosházán, a Szentesi út kapcsán tervezett beruházások, valamint a Csanádapácát Dombegyházzal összekötő út felújítása. Az M44-es gyorsforgalmi út esetében egyelőre nem épül meg a kunszentmártoni csomópont.

Nem kezdődik el Gyulán a járásbíróság és az ügyészség épületének felújítása sem, ahogy egyelőre későbbre halasztják az egészség és sportnapokat Battonyán, Dobozon, Köröstarcsán, Kunágotán, illetve Orosházán.

A tervek szerint a beruházásokat nem állítják le teljesen, de várhatóan 2025 előtt egyik esetben sem indul el a kivitelezés.

További programok »

FEL