Tízezer csirke pusztult el a tűzben

2017. január 29. 16:19 | Horváth Szabolcs

Kettes fokozatú tűzhöz riasztották a katasztrófavédelem és a tűzoltóság szakembereit vasárnap délután. Egy csirkehizlaló telephely 560 négyzetméteres épülete égett Orosházán. 

Orosházán a Vásárhelyi út mentén található baromfitelephely egyik épületében keletkezett a tűz. Az orosházi tűzoltóság két, a mezőkovácsházi egy gépjárműfecskendővel, a békéscsabai pedig egy vízszállítóval érkezett a helyszínre, ahol egy nyolcszor hetven négyzetméteres ól égett.

A gyors beavatkozásnak köszönhetően a szakemberek gyorsan eloltották a lángoló épületet, ami teljesen leégett. Ott jártunkkor a helyszínen az utómunkálatok zajlottak, a keletkezett tűz helyét lefeketítették, a katasztrófavédelem és a tűzoltóság munkatársai kézi szerszámokkal vizsgálták át a helyszínt.

A telephely vezetője elmondta 10 ezer csirke pusztult el a tűzben, amit egy elektromos áramkör meghibásodása okozott. A keletkezett kár 10-15 millió forintra tehető, de a csirkenevelő telep biztosítva volt, ezért a kár a vizsgálatok után valószínűleg teljes mértékben megtérül.

 

 


 

FEL