Tizenöt éves jubileumát ünnepelte a Kemény Gitárklub

2020. február 17. 08:31 | Gyemendi Réka

Tizenötödik születésnapját ünnepelte a Kemény Gitárklub vasárnap Békéscsabán, a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában.

Jelenleg ötvenkét főből áll a Kemény Gitárklub. Lustyik István, a klub vezetője elmondta: tagjaik között vannak Keményesek, valamint más iskolákba járó diákok, általános iskolás felső tagozatosok, valamint középiskolások is a megye különböző településeiről; aktívan dolgozó felnőttek és nyugdíjasok.  

Lustyik István kiemelte: az ünnepségnek hármas célkitűzése volt. Elsősorban szerették volna megünnepelni az eltelt 15 évet, másodsorban fontosnak tartották, hogy megköszönjék a fenntartójuknak és támogatóiknak, hogy létezhet a klub. A harmadik pedig, hogy társ-ifjúsági szervezetekkel és gitárklubbokkal együtt ünnepeljenek ezen a napon.

 

Galéria

 

Arról is beszélt, minek köszönhető a negyed évszázados siker.

– A gitár rendkívül népszerű hangszer, az egyik olyan, amin a legkönnyebben meg lehet tanuln játszani. Sokan kacérkodnak azzal a gondolattal, hogy szeretnének zenét tanulni, és karácsonyra gitárt kérnek. Valameddig el tudnak jutni tudásban, internetről próbálkoznak. Ezután valaki zeneiskolába megy, más magántanárhoz, és vannak olyanok, akik eljönnek hozzánk a gitár klubba. Ennek köszönhető, hogy már 15 éve tudjuk ezt csinálni – osztotta meg a vezető.

Az elmúlt évekre visszatekintve kiemelte, hogy több tehetségkutatón is indultak. Az ügyesebb, illetve aktívabb tagjaik közül csapatok, duók, triók, quartettek alakultak e célból. Hangsúlyozta, hogy sok eredményt elértek, több díjat is magukénak tudhatnak. Kiemelte a 2012-es Országos Utcazene Fesztivált, ahol az egyik tagjuk első helyezett lett, majd egy évvel később egy másik tagjuk második helyezést ért el. 

 

További programok »

Itthon

A regisztrált fertőzöttek 5 százaléka van lélegeztetőgépen hazánkban

Az új koronavírus-fertőzés miatt regisztrált 525 fő 25 százaléka tünetmentes, 35 százaléka enyhe tüneteket mutatott és 5 százalék, azaz 17 ember van lélegeztetőgépen, 6 százalékuk pedig intenzív ellátásra szorul - tájékoztatott Müller Cecília az operatív törzs szerdai, online tájékoztatóján.
13:03
FEL