Tizennégy ezüst csillag – esküt tettek a rendőrjárőrök

2023. január 16. 15:06 | behir.hu

Novemberben kezdték a rendőrjárőr képzést a rendőrségnek azok a munkatársai, akik múlt héten csütörtökön ünnepélyesen esküt tettek.

Mint az a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Információs Portálján olvaható, a csapat tagjai Vörös Ferenc rendőr ezredes, Békés Vármegyei Rendőr-főkapitány jókívánságaival a tarsolyukban indultak Szegedre. Ennek a felkészülésnek jelentőségteljes állomása volt az eskütétel, így mára minannyian büszkén viselik ruhájukon az őrmesteri rendfokozatukat mutató jelzést, az ezüst csillagot.

A csoportban mindössze két hölgy van, egyikük, Tripon Melodi Minea, aki a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Technikum és Kollégiumban végzett, rendészeti ügyintéző szakon. Tavaly tavasszal harmadik lett az Országos Középiskolai Rendészeti Egyéni Verseny döntőjében, iskolájában Nemes Tihamér díjjal ismerték el sikerét. Ő tehát már elméleti alapokkal érkezett a 10 hónapos képzésre, de csoporttársai is nagyon aktívak az órákon, szorgalmasan sajátítják el az ismeretanyagot.

Hamarosan újabb 10 hónapos rendőrjárőr képzés indul, amelyre várják a jelentkezőket. A felvételi követelményekről és a képzésről a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatánál lehet érdeklődni munkaidőben a 66/523-700-as telefonszámon. 

További programok »

Kék hírek

Elfogyott a pénze, édesapja bankkártyáját lopta el egy vésztői férfi

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 28 éves többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vésztői férfival szemben, aki az édesapját károsította meg – írja a Békés Vármegyei Főügyészség közleménye.
13:27
FEL