Tizenkilenc bográcsban rotyogott a pörkölt - családi napot rendeztek Jaminában

2019. augusztus 25. 19:47 | Szendi Rita

Veterán kerékpár- és motorkiállítás, ugrálóvár, gyermeksarok, főzőverseny, kirakodóvásár, koncert és sok-sok izgalmas program várta azokat, akik ellátogattak vasárnap délután a Bessenyei utcai sportpályán rendezett Jaminai családi napra.

Még a tűző nap és a hőség sem tántorította el a jaminaiakat attól, hogy kivegyék a részüket a családi nap adta lehetőségekből. Volt, aki már délben elkezdte a pörköltet főzni, de olyan is, aki később érkezett a programokra. Az egésznapos rendezvényt a Jaminai Közösségi Ház, valamint a Csabagyöngye Kulturális Központ közösen szervezte meg, hogy a jaminaiak együtt búcsúztathassák el a nyarat.

 

 

A Jaminai Részönkormányzat képviselői egyetértettek abban, hogy a körzet lakói aktívak és nyitottak az ilyen típusú rendezvényekre. Kutyej Pál elmondta, hogy itt az emberek ismerik a szomszédaikat, a környező utcában élőket, de az ilyen családi napok még inkább összehozzák őket. Kiemelte: ezt jól mutatja, hogy most is ennyien eljöttek és együtt szórakoznak. A körzetben egyre több a kisgyermekes család, akik hamar be tudnak illeszkedni, például egy-egy ilyen program révén.

Dr. Csicsely Ilona arról beszélt, hogy tizenkilenc csapat nevezett a sertéspörkölt-főző versenyre. Ki-ki a saját receptje és szájíze szerint készítette el a finom ételt, melyet egy hivatásos szakácsokból álló csapat zsűrizett. 

 

 

Zelenyánszkiné dr. Fábián Ágnes, a körzet képviselője megjegyezte: 2006 óta nagyon sokat változott ez a városrész, szebb lett a környezet, fejlődött a kerékpárút- és az úthálózat, sorra újultak és újulnak meg az oktatási intézmények. Nagyon fontosnak nevezte a rendezvényeket, mint mondta: itt még jobban össze tud kovácsolódni a közösség. A képviselő hozzátette: sok szép emlék gyűlt össze a tizenhárom év alatt, de a továbbiakban már nem indul képviselőként, sok sikert kívánt a októberi választásokon jelöltként induló Opauszki Zoltánnak, akinek mint mondta, lesz még feladat bőven a körzetben, ha megválasztják.

 

 

Jaminai lakosként és képviselőjelöltként Opauszki Zoltán kiemelte, hogy folyamatosan fejlődik a megyeszékhely ezen területe is. Kiemelte, hogy a kisgyermekes családok számára egyre kedveltebb Jamina. Ez részben annak köszönhető, hogy itt kertvárosias körülmények között nőhetnek fel a gyerekek, de a fejlesztések eredményeként olyan környezetben, ahol jó élni, és ahol minden intézmény és közösségi tér is fejlődik. 

A jaminaiak láthatóan jól érezték magukat a zenés-táncos programokkal gazdagított rendezvényen, ami este Szandi, majd Lagzi Lajcsi koncertjével ér véget.

 

Galéria

 

 

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL