Tizenhárom határsértő egy román kisbuszban

2020. augusztus 6. 12:33 | behir

Békés megyében, Battonya külterületén állítottak le a rendőrök egy kisbuszt, amelyet egy román férfi vezetett. A járműben utazó külföldiek nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök a sofőrt és utasait is előállítják.

Békés megyében, a Battonya és Dombegyház közötti úton, Battonya külterületén, 2020. augusztus 6-án 10 óra 15 perckor leállítottak a rendőrök egy román rendszámú kisbuszt. A járművet egy román állampolgár vezette és tizenhárom külföldi utazott vele. Az utasok nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállítják őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük. A kisbusz embercsempészéssel gyanúsítható román sofőrjét is előállítják.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Forrás: police.hu

 
 

További programok »

Itthon

FEL