Tizenegy turisztikai térségről döntött a kormány, Gyula és térsége is köztük van

2020. szeptember 15. 14:02 | behir

Elkezdődött a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 felülvizsgálata, és hétfőn már meg is jelent az új kormányrendelet, amely tizenegy turisztikai térséget és több mint tucatnyi kiemelt állami beruházást határoz meg – írja a Világgazdaság

  1. A gazdasági portál arról számolt be, hogy az eddigi öt kiemelt fejlesztési térség után most tizenegy turisztikai térséget határozott meg Magyarország területén a kormány. A hivatalosan szeptember végén létrejövő új régiókban mindezzel párhuzamosan több mint tucatnyi ingatlanfejlesztést nyilvánított kiemelt állami beruházássá a kabinet. A frissen meghatározott turisztikai térségek között régiek és újak egyaránt szerepelnek, a felsorolásban a Balaton, Sopron-Fertő, Bük–Sárvár, Tokaj és Nyíregyháza, Mátra–Bükk, Gyula és térsége, Győr–Pannonhalma, Szeged és térsége, Pécs–Villány, Debrecen és térsége, valamint Budapest környéke lett nevesítve.

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent rendeletben a Balaton turisztikai térségben hat, a Sopron Fertő turisztikai térségben hét ingatlan, illetve turisztikai jelentőségű beruházás lett kiemelt állami beruházásként nevesítve.

További programok »

FEL