Tetten érték a terjesztőt

2016. december 15. 12:40 | Zsíros András

Orosházán őrizetbe vett a rendőrség egy férfit, aki a gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett. Fiatalkorúaknak is adott el tiltott, bódító hatású anyagot.

Fiatalkorúaknak is adott el a gyanú szerint új pszichoaktív anyagot egy férfi, akit 2016. december 14-én 20 óra körül fogtak el a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei Orosházán. A 29 éves Gy. Tamástól az elfogását megelőző órákban a lakásán két fiatal vásárolt szárított növényi törmeléket, egy 17 éves csanádapácai és egy 18 éves orosházi fiú. A csanádapácai tizenéves két barátjának is adott a szerből. A rendőrök Orosházán, a Veress József utca és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében igazoltatták őket. Miután egyikük zsebében megtalálták a herbált, előállították őket.

Rajtuk kívül Gy. Tamás lakásából még öt férfit és egy 15 éves lányt vittek mintavételre a rendőrök. Közülük többen rosszul lettek, mentőt kellett hívni hozzájuk. A gyanú szerint mindannyian fogyasztottak olyan tiltott, bódító hatású anyagot, amit Gy. Tamástól vásároltak.

Az Orosházi Rendőrkapitányság a 29 éves orosházi férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette. A nyomozók vizsgálják, hogy kikkel állt kapcsolatban és pontosan milyen anyaggal kereskedett.

Forrás: police.hu

FEL