TeSzedd: Országszerte 3000 helyszínen gyűjtik a hulladékot az önkéntesek

2019. március 19. 08:47 | Kovács Andrea

Nyolcadik alkalommal indult útjára a TeSzedd - Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű akció. Országszerte 3000 helyszínen, szemétlerakók, természetvédelmi övezetek területén gyűjtik a szemetet az önkéntesek. Békéscsabán a BSZC Szent-Györgyi Albert Gimnáziuma és Kollégiuma diákjai saját környezetüket tisztították meg a hulladéktól.

 

 

A BSZC Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Középiskola, 2013 óta minden évben csatlakozik az országos szemétszedési akcióhoz. Sikur Tamásné igazgatóhelyettes elmondta: ha az ilyen szervezett akciókon részt vesznek a gyerekek, megszokják, hogy a szemetet máskor is fel kell szedni. Aztán már egymásra is rászólnak, hogy ne dobják el, vigyék ki a kukába a szemetet – hangsúlyozta az igazgatóhelyettes.

 

Fotó: Kovács Dénes

A diákok közvetlen környezetükben, az iskola, az ebédlő, a főiskola, a buszmegállók környékén szedték össze a szemetet.  Ebben az iskolában az év folyamán máskor is szerveznek ilyen akciót. Garabonciás napokkor a kolbászfesztiválkor, és amikor nagyobb programok vannak a csarnoknál, elszórják a szemetet, és olyankor szokták még megszervezni a szemétszedési  akciót.  Az osztályokat ilyenkor felosztják, hogy melyik részt mikor, ki takarítja – mondta el Illés Eszter, az iskola egyik tanulója.

A TeSzedd elnevezésű országos akcióhoz március 24-ig bárki csatlakozhat. Az önkéntes szemétgyűjtés helyszíneiről itt tájékozódhat.

További programok »

Életmód

FEL