TeSzedd! akció: szavazz Dél-Békésre!

2016. augusztus 9. 08:18 | Laczkó Viktória

Már az alakulóban lévő szövetség tavaszi teljesítménye is szép volt, amikor a települések összefogásával részt vett az országos TeSzedd! akcióban. A Dél-Békés Jövőjéért Szövetség eredménye: több mint 1200 önkéntes, 15 település, 520 zsák szemét. Most azonban európai színterén nyerhet a „Let’s Clean Up Europe!” fotópályázatán – egyedüli Békés megyei indulóként. A nemzetközi versenyben a lájkok száma dönt, ezért minden támogatóra szükség van.

Április 28-29-én Dél-Békés 15 települése együttműködve vett részt a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalom szemétgyűjtési akciójában. A komplex térségfejlesztési koncepció, a Calendula Terv kidolgozását koordináló és végrehajtását segítő Dél-Békés Jövőjéért Szövetség égisze alatt a több mint 1200 önkéntes mintegy 520 zsák szemetet gyűjtött össze, elérve célkitűzésüket: összefogással szebbé és tisztábbá tették térségüket, példaértékű teljesítményt nyújtva.

Most itt a lehetőség, hogy egész Európának megmutassuk, mekkora összefogás áll a munka mögött, a Szövetség egy nemzetközi fotópályázatra nevezett be. Montázst készítettek a legjobb pillanatokat megörökítő képekből, megmutatva a nagyvilágnak, hogyan zajlott a környezetbarát törekvés, milyen eredményeket értek el. A „Let’s Clean Up Europe!”elnevezésű összeurópai kezdeményezés fotópályázatán a közönségszavazatok számítanak, az a kép nyer és járja be Európát, amely a legtöbb lájkot kapja. A szavazás a hónap végéig, augusztus 31-ig tart. Mindenki támogatására szükség van: a fotót a Calendula Terv facebook oldalán (www.facebook.com/calendulaterv) érhetik el, ahol a montázsra kattintva, a jobb oldalon található „tetszik” jelre klikkelve adható le a voks.

A fotópályázat győztesével interjút készítenek, így siker esetén a környezetvédelmi szemléletformálással foglalkozó nemzetközi szervezet, az AICA www.envi.info oldalán széles körben megismerhetik a dél-békési összefogás erejét. 

FEL