Testközelből lehetett találkozni a rendőrök munkájával

A Békés Megyei Rendőr- főkapitányság a Szent István téren vonult fel, ahol baleset és bűnmegelőzési vetélkedőt rendeztek, kutyás bemutatót tartottak, ügyességi pályákat építettek és még azokat az eszközöket is megmutatták melyeket a mindennapok során használnak munka közben.

Szent György napjához közeledve a magyar rendőrség országszerte rendez olyan napot, amikor a lakosság bepillantást nyerhet a rendőrség munkájába. A Békés Megyei Rendőr- főkapitányság a Szent István téren vonult fel, ahol baleset és bűnmegelőzési vetélkedőt rendeztek, kutyás bemutatót tartottak, ügyességi pályákat építettek és még azokat az eszközöket is megmutatták melyeket a mindennapok során használnak munka közben.

Szarvas Péter polgármester megnyitó beszédében azt mondta: érezhető, hogy a Békés megyei lakosság tiszteli és megbecsüli a rendőrség munkáját. A mutatók pedig jól reprezentálják, hogy mindent megtesznek a köz szolgálatáért.

-A feladatok megoldása magas színvonalon történik és országos viszonylatban is egész Békés megyében és ezen belül a megyeszékhelyen is előkelő helyen állunk a bűnözési arányszámban és a felderítési arányszámban egyaránt- mondta Szarvas Péter Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

Az 1700 évvel ezelőtt élt Sárkányölő Szent György – a rendőrség védőszentjének – legendáját is ismertették.

– Az általa képviselt erények a legnemesebbek közül valók. A foglyok megmentés, a szegények istápolása, a bajtársiasság, a haza védelme, napjainkban is követendő példa- közölte Berczi László rendőr alezredes a Békés Megyei Rendőr- főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának vezetője.

A részeg szemüveg használata ismét nagy sikert aratott, főleg a középiskolások körében. A célját is elérte a teszt.

– Szédültem, alig láttam, koordinációs problémáim voltak tőle. Edig sem törtem a fejem ittas vezetésen, de ezek után már ezer százalék, hogy nem fogok úgy volán mögé ülni. Még így gyalog is félelmtes élmény volt- nyilatkozta az egyik középiskolás.

A rendőrségnél nemrég változás történt az intézkedési kultúrában. A segítő, támogató és persze intézkedő szerepet ötvözték sikeresen, ezentúl e szerint járnak el a rendőrök.

– Differenciált módon intézkednek a kollégáim. Vagyis az adott helyzetben mindenképpen meg vizsgálják, hogy mi lehet az a szankció amivel valóban vissza lehet tartani az illetőt a jogsértéstől. Ugyanakkor ha olyan helyzetbe kerülünk, hogy segíteni kell, azt minden helyzetben meg is tesszük- nyilatkozta Dr. Vargáné dr. Szombati Andrea rendőr őrnagy a Békés Megyei Rendőr- főkapitányság szóvivője

A rendőrség számára fontos a párbeszéd és az, hogy oda merjenek menni hozzájuk az emberek, ha problémájuk van. Amellett, hogy ezen a napon mindenki bepillantást nyerhetett a munkájukba, a remények szerint ez a párbeszéd is erősödött.

Megosztás: