Területi adományosztási referensek segítik a nehéz sorsú családokat

2021. július 28. 19:04 | Csiffáry Zsuzsanna

A Megújuló Békés Megyéért Egyesület 2020 óta Segítő jobb civilektől civileknek néven egy civil összefogás útján igyekszik enyhíteni a COVID-19 járvány okozta társadalmi és gazdasági veszteségeket, a nehéz sorsú családok helyzetének könnyítésével. Cikkünkben Matuz Ádám Krisztián az egyesület elnöke számolt be arról, hogy két embert neveztek ki területi adományosztási referensnek.

A Megújuló Békés Megyéért Egyesület elnökségének döntése szerint az egyesület karitatív munkáját a jövőben területi adományosztási referensek koordinálják. Első körben a Dél-békési térség, majd a Közép-békési régió referensét nevezték ki. A tisztséget Szabó Jánosné és Sztojka Edina nyerte el.

– Szabó Jánosné több éve végez aktív közösségszervező és segítő önkéntes munkát, emellett az egyesület egyik tagja – tájékoztatott Matuz Ádám Krisztián, a Megújuló Békés Megyéért Egyesület elnöke. 

Az egyesület 2020 óta a Segítő jobb civilektől civileknek nevű civil összefogás útján igyekszik enyhíteni a COVID-19 járvány okozta társadalmi és gazdasági veszteségeket, a nehéz sorsú családok helyzetének könnyítésével. A gyulai Sztojka Edina, az egyesület egyik legújabb tagja, de több éve segíti a munkát és együttműködik a szervezettel. Az Aranypánt-díjas gyulai ápolónő több kitüntetés birtokosa, és az egyesület vezetőjének közreműködésével létrehozott Sztojka Edina - Utolsó Padban Alapítvány elnöke. Edina a tavalyi évben Mezőkovácsházán az Idetartozunk élelmiszercsomagjait osztotta ki, ezzel harminc nehéz sorsú mezőkovácsházi család életét. Mindemellett az idei évben a tanszergyűjtő programban is részt vesz, saját otthonát felajánlva gyulai gyűjtőpontnak. 

– A területi adományosztási referensek kinevezése 2 évre szól, munkájukat az elnökség iránymutatásával, de önállóan végzik – mondta el Matuz Ádám Krisztián. 

További programok »

FEL