Területfejlesztési kérdésekről is tárgyaltak a polgármesterek találkozóján

2024. február 10. 11:25 | Kovács Andrea

A megyei jogú városok polgármestereinek tartott konzultációt Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a napokban. Az eseményen, amelyen elsősorban területfejlesztési kérdésekről tárgyaltak, Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere is részt vett.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter vezetésével januárban alalult meg a közigazgatási és területfejlesztési minisztérium. Hagyományteremtő céllal, az együttműködés jegyében a napokban az államtitkárokkal együtt a megyei jogú városok polgármestereit hívta konzultációra a miniszter. A találkozón Békéscsaba polgármestere Szarvas Péter is részt vett.

– Az egyeztetés egyik fontos momentuma az volt, hogy Dél-Magyarország fókuszba kerülése változatlanul a magyar kormány célja. A megbeszélésen kiderült az is, hogy a minisztérium nemcsak ipari és gazdasági fejlesztésben gondolkodik, a területfejlesztés fő célja, hogy segítse a fiatalok helyben maradását, a megtartó képesség erősítését, ez pedig jelenthet fejlesztést kultúra, közlekedés, sport és szociális területen is. Arról még nincs információ, hogy az ilyen nagyívű programok támogatására honnan lesz forrás, de a városvezetők ígéretet kaptak arra, hogy az önkormányzati szektor számíthat uniós forrásokra a jövőben – mondta el kérdésünkre a városvezető.

Forrás: Navracsics Tibor facebook oldala

 

A  tanácskozáson szó esett arról a rezsivédelmi alapból az önkormányzatok számára nyújtható támogatásról is, amely az idei évi állami költségvetésben szerepel.

– Békéscsabán a tavalyi évben nagy segítségként éltük meg, hogy az energiaköltségek növekedése miatt a magyar kormánytól egy évközbeni döntéssel 705 millió forintos támogatást kaptunk. Nem vitás, hogy az idei évben is nagyon magasak az energiaárak, a villamos energia és a gáz ára is magas, ezért reméljük, hogy idén is lesz hasonló együttműködés a magyar kormánnyal – hangsúlyozta Békéscsaba polgármestere. 

Galéria

További programok »

Itthon

Hódít a halk, sikkes, minőségi egyszerűség a divatban

A divat folyamatosan változik, szinte lehetetlen tartani a lépést ezen a területen. Több kutatómunka, tanulmány és beszélgetés juttatott el arra a gondolatra, hogy az öltözködésben a legfontosabb érték a fenntarthatóság. Az elmúlt évtizedben nőtt a tudatos vásárlás: aki eddig akár 6-7 ruhadarabot is megvásárolt, az mára legfeljebb 3-4 jobb minőségű alapdarabot tart a szekrényben.
2024. február 25. 19:00
FEL