Természettudományos előadás-sorozatot szervez a Munkácsy múzeum

2021. november 18. 18:11 | behir.hu

A Munkácsy Mihály Múzeum az Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódva „Változatosság, fenntarthatóság, felelősség – Békés megye élővilágának esélyei az éghajlatváltozás tükrében” címmel tematikus előadás-sorozatot szervez november 23 – 25 között.

A rendezvény során elhangzó előadások felhívják a figyelmet, a helyi értékekre, hiszen minden előadás kapcsolódik a 2021 májusában megnyílt új állandó kiállításunk, az „Utazás TÉRben és IDŐben, Békéscsaba az évezredek idővonalán”, természettudományi részéhez.

Az előadások fő témája, a helyi természeti értékek kiemelése, és annak megvitatása, hogy az emberi tevékenység milyen következményekkel járt az elmúlt években a természeti környezet és a biodiverzitás megváltozására, valamint, hogy a hulladéktermelés problémája milyen gondokat vet fel a jövőre nézve. Éppen ezért az iskolákat is bevontuk ebbe a programba. Napközben a diákcsoportok részére „Kézzelfogható megoldások” címmel múzeumpedagógiai foglalkozásokat és ingyenes tárlatvezetést tartunk, azzal a céllal, hogy bemutassuk számukra vidékünk állat- és növényvilágát, és megismertessük velük a  hulladékcsökkentés lehetőségeit. A foglalkozásokon a szelektív hulladékgyűjtés és a hulladékok újrafelhasználási lehetőségeinek bemutatásán lesz a hangsúly: pillepalackból, újságpapírból hasznos eszközök, madáretetők, ékszerek készítése.

 

További programok »

Kultúra

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület ad otthont az új ifjúsági irodának

Szombaton rendezte meg a Ligeti vásárt a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület, amelyen ismét szemléletformáló családi illetve gyermekprogramok valósult meg. Pócsi Gabriella, az egyesület munkaszervezet-vezetője kihangsúlyozta, hogy elsődleges céljuk az, hogy a családosoknak is biztosítani tudják a kikapcsolódási lehetőségeket. A családi napok legfontosabb eleme, hogy a helyi adottságokat kihasználva minél több aktív sportolási lehetőséget kínáljanak az érdeklődőknek.
18:05
FEL