Tennünk kell a klímaváltozás ellen!

2015. november 23. 15:56 | behir.hu

Békéscsabán is megkezdték a klímareferensek képzését

Magyarországon is egyre égetőbb kérdés a klímaváltozás, amire az elmúlt évek szélsőséges időjárása a bizonyíték. Éppen ezért elengedhetetlen megtenni a szükséges lépéseket a környezetkímélőbb élet felé. Ezzel a szándékkal indították útjára Békés megyében is a klímareferens szakemberek képzését, akik képesek lesznek hatást gyakorolni környezetükre az itt megismert tudás átadásával.

Az országban összesen tíz megyében zajlik a háromszáz klímareferens képzése. A száz százalékban izlandi, liechtensteini és norvég támogatással induló pályázat célja, hogy a tanfolyam elvégzése után az itt végzett szakemberek minél többet tudjanak tenni a klímaváltozás hatásai ellen.

Dr. Fegyveres-Fiskál Gábor​, a DIPOL csoport ügyvezető igazgatója szerint elengedhetetlen, hogy az ország minden területén legyenek jól felkészült szakemberek, akik képesek olyan ígéretes projekteket generálni, színvonalas pályázatokat írni, és sikeres terveket megvalósítani, amelyek az élhetőbb környezet felé mutatnak.

Békéscsabán mintegy tizenöt fő részvételével zajlik az oktatás, a tanulók között önkormányzati dolgozók, járási és megyei hivatalok alkalmazottai, pedagógusok, de gyesen lévő kismamák is vannak. A leendő referensek azon túl, hogy meghallgathatják a négyszer kétnapos, ingyenes képzést, egy részük lehetőséget kap majd arra, hogy Norvégiában tovább fejlessze magát.

Vágvölgyi Nóra

FEL