Tenisz: 25 ezer dollárért ütik a labdát

Rangos versenynek ad otthont a gyulai Tenisz Szabadidő Sport Klub. A fürdővárosban egy héten keresztül egy 25 ezer dollár összdíjazású viadalon ütik a labdát, amelyre a magyar játékosok mellett a világ számos pontjáról érkeztek.

A selejtező mérkőzések már a hétvégén zajlottak a városi sporttelepen, a főtábla összecsapásai azonban csak kedden kezdődtek. Összesen hét magyar játékosért szoríthatnak a drukkerek a következő napokban. Elsőként a férfi Davis Kupa-válogatott egyik erőssége, Nagy Péter lépett a centerpálya salakjára. A 25 éves játékos a szlovén Radinski ellen kezdett, aki egy szettes hátrányban, a második játszma elején sérülés miatt feladta a küzdelmet. A világranglistán harmadik legjobb magyar játékosként jegyzett Nagy Péter így könnyed sikerrel nyitott a gyulai megmérettetésen.

– Nagyon jól éreztem magam a pályán, jó teljesítményt nyújtottam. A saját játékomat tudtam játszani, hosszan, jól szerváltam, nem adtam sok lehetőséget az ellenfélnek. Volt egy enyhe sérülése talán, de el is ment a kedve a második szettre, úgyhogy ezért lett rövidebb a meccs – értékelt a válogatott teniszező.

A magas összdíjazásnak köszönhetően a világranglista 200. és 400. helye között szereplő játékosok érkeztek Gyulára. Nagy Péterrel szemben a következő körben például az amerikai Ulises Blanch áll majd, aki a junior-világranglistán a második helyezett volt 2016 végén. A verseny első kiemeltje a francia Constant Lestienne, aki a 251. helyen áll a világranglistán. A kilátogató nézők Piros Zsombort is láthatják, aki a Roland Garrosról érkezik Gyulára, és jelenleg ötödik a junior-világranglistán. Pályára lép a sérüléséből visszatérő Valkusz Máté is, a 2016-os junior világelső, illetve a kétszeres junior Grand Slam-bajnok.

– Ez egy Futures verseny, 25 ezer dollár összdíjazású és itt kezdik el megszerezni az első ATP-pontjaikat a versenyzők. Fontossági sorrendben utána következnek a Challenger tornák, majd az ATP Tour-versenyek. Folyamatosan előrébb lépnek a ranglistán és egyre színvonalasabb tornákon tudnak elindulni. Huszonkét országból, négy kontinensről érkeztek a versenyzők. Például Mexikóból, Ecuadorból, Türkmenisztánból, Ausztráliából és a környező európai országokból érkeztek játékosok – fogalmazott a szervező klub vezetőségi tagja, Kovács Zoltán.

A mérkőzések minden nap 10 órakor kezdődnek a gyulai tenisz klubban. A profik mellett a torna utolsó két napján, szombaton és vasárnap az amatőrök egy páros tornán próbálhatják ki magukat.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , , ,