Templomból loptak, elfogták őket a rendőrök

2020. május 29. 11:08 | behir

Kétszer vett ki pénzt egy templom perselyeiből egy férfi Békésen. Az első alkalommal két ismerősével követte el a bűncselekményt, majd másodszor egyedül tört fel egy perselyt.

A Békési Rendőrkapitányságra május 11-én érkezett bejelentés arról, hogy két nappal korábban, 9 és 21 óra között feltörték Békésen, a Széchenyi téri katolikus templomban a bejáratnál lévő adománygyűjtő perselyt. Ezután, május 19-én, szintén napközben ugyanez történt. A Békési Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el és a rendőrök május 21-én előállították a lopások elkövetésével gyanúsítható férfit. A 34 éves békéscsabai férfi elismerte, hogy kétszer is vitt el pénzt a templomból. Először két társával volt, a második alkalommal pedig egyedül. A társait a Békési Rendőrkapitányság körözte, a telekgerendási férfiakat május 28-án a Győri Rendőrkapitányság rendőrei fogták el Győr Ménfőcsanak városrészében. Mindkettőjüket kihallgatták gyanúsítottként - írja a police.hu.

 
 

További programok »

Kék hírek

Határsértőket fogtak el a rendőrök Békés megyében

Július 5-én éjjel Sarkad külterületén egy afgán állampolgárt, Lőkösháza külterületén pedig két grúz állampolgárt tartóztattak fel a rendőrök. Egyikük sem tudta igazolni személyazonosságát és azt, hogy miért tartózkodik Magyarországon, ezért a rendőrök mindhárom férfit előállították a helyileg illetékes határrendészeti kirendeltségre .
11:13
FEL