Telnek az urnák: Délután három óráig a Békés megyeiek 53,04 százaléka szavazott

Egyre jobban telítődnek a szavazóurnák, szerkesztőségünknek is többen jelezték, hogy szavazókörükben nehezen tudták bedobni a kitöltött lapokat,  illetve az elakadó borítékokat vonalzóval, függönypálcával kellett az urnába segíteni. Az a kérdés is felvetődött, hogy mi lesz így azokkal, akik ezután szavaznak?

Megkeresésünkre dr. Bacsa Vendel, Békéscsaba jegyzője, a Helyi Választási Iroda vezetője elmondta, hogy aggodalomra semmi ok, minden szavazókörben elegendő számú urna áll rendelkezésre a szavazatok befogadására.

A Nemzeti Választási Iroda legutóbb közzétett adatai szerint egyébként 15 óráig a választásra jogosultak 53,64 százaléka ment el szavazni (négy évvel ezelőtt ugyanebben az időpontban 45,02 százalékos volt a részvétel. Békés megyében a mai napon 15 óráig a választásra jogosultak 53,04 százaléka járult az urnákhoz, ez kicsit kevesebb az országos átlagnál.

A 7 órai, a 9 órai,  a 11 órai  és a 13 órai adatok is a korábbiaknál nagyobb részvételi arányról tanúskodtak, ez a tendencia a 15 órai adatokon is megmutatkozik. Békés megyében egész nap aktívak a választók, az 1. számú választókerületben a részvételi arány 15 óráig 56,17 százalékos, a 2. számú választókerületben 52,06 százalékos, a 3. számú választókerületben 51,3 százalékos, míg a 4. számú választókerületben 52,67 százalékos volt.

Gádoroson, a 2-es szavazókörben a szavazatszámláló bizottság jelezte, hogy a FIDESZ -KDNP által delegált személy a szavazóhelyiségben rosszul lett. A szavazatszámláló bizottság döntése értelmében a delegált tagot hazaszállították. A szállítás nem veszélyeztette a bizottság határozatképességét.

Megosztás:

Címke: , , , , ,