Télies időt hoz a hétvége

2023. január 28. 10:24 | behir

Gyenge havazásra, fagyokra, hideg szélre is készülni kell.

A hétvége időjárása is téliesnek ígérkezik. Még láthatunk hópelyheket, és fagyokra is számíthatunk. Napközben pedig az élénk, erős szél miatt is hidegebbnek érezhetjük az idő.

Szombaton a borongós idő mellett ismét több helyen előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás, de megmaradó, jelentősebb hótakaró továbbra sem fog tudni kialakulni. Délután ráadásul a hó helyett már inkább havas eső, néhol eső alakulhat ki a déli, délkeleti tájakon. Szakadozottabb felhőzetre, több-kevesebb napsütésre északkeleten lehet készülni. Az északias szelet sokfelé élénk, erős széllökések kísérhetik. Napközben -1, +5 fok ígérkezik.

Vasárnap már a legtöbb helyen napsütéses, de hideg lesz a reggel: -6, 0 fok között alakulnak a minimumok. Délután a megvastagodó fátyolfelhőzet takarja majd be az eget, számottevő csapadék azonban már nem várható. Az északnyugati szelet több helyen kísérhetik élénk lökések. Napközben 1-5 fokot mérhetünk.

Forrás: Időkép

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
2023. március 21. 18:55
FEL