Téli túra a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén

2019. január 14. 18:23 | behir

Január 19-én, a „Téli túrák nemzeti parkjaiban” programsorozat keretében, bakancsos gyalogtúrát szervez a Körös-Maros Nemzeti Park a Kis-Sárrét részterületén. A túra keretében a Biharugrai-halastavak téli madárvilágát ismerhetik meg a résztvevők.

Az érdeklődőket reggel január 19-én, szombaton 9.00 órára várják Biharugrára, a Bihari Madárvártába (GPS-koordináták: É 46º58’32.40” K 21º38’28.29”). Az időjárástól és a résztvevők igényeitől függően két úti cél közül lehet választani: vagy az Ugrai-, vagy a Begécsi-halastavakhoz mennek.
 
Ami a látnivalókat illeti, Ugrán elsősorban rétisasokra lehet számítani. Távolról megtekinthetik a túr résztvevői a halastavakon lévő rétisas-fészket és a gazdag téli énekesmadár-világban is gyönyörködhetnek. Begécsen elsősorban telelő vízimadarakra (különböző récékre és vadludakra) lehet számítani.
 
Ha megmarad a hó, akkor a különböző vadfajok, szárazföldi ragadozók nyomait is fel lehet fedezni. Mivel közeledik a vidranász időszaka, a nappali órákban a vidrák nyomai is felfedezhetők a vizes élőhelyek mellett.
 
A túra tervezett hossza mintegy 6 kilométer, a visszaérkezés várható időpontja 13.00 óra. A részvételi díj: 500 Ft/fő.
 
További információk és bejelentkezés Tóth Imre természetvédelmi őrkerület-vezetőnél (+36-30/645-0613).
 
Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park
 
 

További programok »

FEL