Taxival indult drogot teríteni

Egy okányi nő szatyorban szállította az egy kiló kábítószert.

Szatyorban tartotta, három csomagra szétosztva az 1.336 gramm kábítószert, valamint egy digitális mérleget. Innentúl kezdve nem csoda, hogy gyanús lett az okányi nő, aki korábban munkavállalás céljából Svájcban tartózkodott.

Mint a Békés Megyei Főügyészségtől megtudtuk, a gyanusított április elején nemcsak pénzt, hanem amfetamint és MDMA-t (az „ecstasy” hatóanyagát) tartalmazó port is hozott haza. Végül azzal bukott le, hogy június 5-én az éjszakai órákban Okányról-Gyulára akarta vinni az általa tárolt kábítószert, ezért a lakására rendelt egy taxit. A taxival utazva azonban a gyanúsítottat 01 óra 45 perckor Sarkadon, a Gyulai úton rendőrök igazoltatták, melynek során a nála lévő szatyorban megtalálták az 1,336 kiló kábítószert, valamint egy digitális mérleget. A kábítószer hatóanyag tartalma az előzetes vegyészszakértői vélemény alapján különösen jelentős mennyiségű.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt alappal volt feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná vagy az eddig fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközöket elrejtené és ezzel a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte.

Megosztás:

Címke: , ,