Tavasszal újra jön a TeSzedd!

2018. szeptember 14. 16:04 | behir

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Jövő tavasszal, 2019. március 18–24-ig, hétfőtől vasárnapig rendezik meg ismét az országos hulladékgyűjtő akciót.

A TeSzedd! szervezője, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a népszerű szemétgyűjtő rendezvényt jövőre ismét az eddig jól bevált tavaszi időpontban szervezi meg az őszi helyett – derült ki az ITM közleményéből.

A fenntarthatósági hét az önkéntesek nagy részét jelentő iskolás korosztály számára kedvező tanulási lehetőséget biztosít a fenntartható jövő érdekében. A TeSzedd! egy olyan „jó gyakorlat”, amely a fenntartható fejlődést szolgálja, és ezzel a lehetőséggel akár egy kirándulás során is élhetnek a fiatalok.

A környezettudatos gondolkodásmód egyik fontos eleme a fenntartható nevelésnek, amelybe beletartozik a hulladékcsökkentés is, akár úgy is, hogy összegyűjtjük az illegálisan eldobált szemetet. Ezzel a szemléletformáló akcióval elősegíthetjük azt is, hogy egyre kevesebben szemeteljenek.

A tavaszi akció során az ITM biztosítja az önkéntesek számára a szemétszedéshez szükséges gumikesztyűt és zsákot, valamint a szemét elszállításáról is gondoskodik. A TeSzedd! regisztrációjának pontos időpontjáról később tájékoztatjuk az érdeklődőket.

Forrás: hirado.hu

 

Itthon

Bárányok születtek a köröstarcsai önkormányzati farmon

A bárányok nem hallgatnak a köröstarcsai önkormányzati farmon, hangos bégetéssel fogadják gondozóikat. A hangzavar néhány, szám szerint 13 éhes bari hangjával gyarapodott az elmúlt napokban. Kisbárányok születtek a gondoskodó kezek alatt. A szaporulat gyarapszik, hisz a következő időszakban még 19 vemhes anyajuhtól várnak bárányt.
17:04
FEL