A tavalyinál is drágább lesz az éttermi elviteles doboz

2022. július 2. 07:30 | behir

Döcögősen indult az idei év a csomagolóipar számára, a piaci bizonytalanság és a nagyfokú áremelkedések miatt volumenben általános visszaesés volt tapasztalható az idei első fél évben.

„Az árak emelkedése miatt az Indepack forgalma nagyjából a tavalyival megegyező összegű. Ráadásul az év elején új vállalatirányítási rendszert vezettünk be, és annak integrációjával voltak nehézségeink az első negyedévben, így ennek a rovására is írunk némi forgalomvesztést” – mondta a VG-nek Győrvári Gábor, az Indepack Kft. ügyvezető tulajdonosa. A szakember közlése szerint az elviteles műanyag dobozok még mindig hódítanak. 

A megszokott csomagolás lehetőségével élnek a vendéglátó egységek, ameddig a szabályozások ezt engedik. 

A papírpoharak forgalma folyamatosan erősödik, de emellett a hagyományos műanyag pohár értékesítése is erős. Elfogytak a tavalyról maradt műanyag tányérkészletek, így helyére végleg a papírtányér lépett. Erősödik ugyan a lebomló termékek iránti kereslet, de a magasabb ár még mindig visszatartó erő. Sok vendéglátóhely esetében a lebomló csomagolás bevezetése szándékos károkozás volna önmagának, mert a vendégköre egyszerűen nem tudja kifizetni az árkülönbözetet és emiatt elpártol – emelte ki Győrvári Gábor.

Forrás: Vg.hu

További programok »

Gazdaság

AM: Rendkívüli intézkedések segítik az aszálykár sújtotta termelőket

Rendkívüli intézkedések segítik az aszálykár sújtotta termelőket. Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is - közölte Nagy István agrárminiszter a tárca keddi közleménye szerint.
09:34
FEL