Társkereső hirdetésen hálózta be rokkantnyugdíjas áldozatát a gádorosi tolvaj

2023. május 30. 09:39 | behir.hu

Nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 34 éves büntetett előéletű gádorosi nővel szemben, aki egy társkereső hirdetés útján megismert 63 éves rokkantnyugdíjas férfit lopott meg. A járási ügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság a nővel szemben a bűncselekmény elkövetésével összefüggésben szerzett 294.000.-Ft erejéig vagyonelkobzást is rendeljen el.

A nő házastársi életközösségben élt a férjével, ennek ellenére jelentkezett a 63 esztendős rokkantnyugdíjas sértett által az egyik helyi apróhirdetési újságban feladott társkereső hirdetésre és a sértettet a közöttük létrehozandó nemi kapcsolat ígéretével kecsegtette. A személyes találkozásra 2022. október 22-én került sor, amikor a nő megbeszélésüknek megfelelően felkereste a sértettet annak orosházi lakóhelyén, azonban vele ment a férje is, akit először a testvérének mondott. Végül kiderült az igazság, így az ígért együttlétre nem került sor.

A nő azonban – kihasználva a helyzetet, hogy néhány percig egyedül maradt a házban – a sértett hálószobájába ment, az ott lévő zárható szekrény ajtaját a benne hagyott kulccsal kinyitotta, a szekrényből pedig jogtalan eltulajdonítás szándékával magához vette a sértett arany nyakláncát, és arany pecsétgyűrűjét összesen 714.000.-Ft értékben, majd azokat a sértett előtt rejtve kihozta a házból. A nő az eltulajdonított ékszereket néhány nap múlva egy szegedi zálogházban zálogba beadta, és azok ellenében összesen 294.000.-Ft összegű záloghitelt vett fel készpénzben. A nyomozás során a rendőrség az ellopott ékszereket a zálogházban lefoglalta, majd a sértettnek kiadta, így a lopással okozott kár teljes egészében megtérült.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

FEL