Tarolt a Heroes – „Ezt kapd el” kampány az iskolákban a frizbi népszerűsítésére

2023. november 29. 18:18 | behir.hu

Az idei szezon valamennyi felnőtt versenyét a Budapest Heroes nyerte meg az Ultimate Frizbi sportágban - tájékoztatott Erdősi Zoltán, a Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke, aki az „Ezt kapd el” kampányról is szólt.

A 14 fordulóból álló NBI-ben veretlenül védte meg címét, mint ahogy a Ligakupában és a férfi Magyar Kupában is. Emellett idén először a női Magyar Kupát is elhódították Hamar László tanítványai. Az Óbudai Repülő Korong SE vegyes csapata ezüstéremig jutott mind a bajnokságban, mind a Ligakupában. A férfi és a női Kupában pedig egyaránt bronzérmesek lettek. A DEAC szerezte meg a férfi, a Győri Up&Fly pedig a női kupa ezüstérmét. A szintén győri Széchenyi István Egyetem SE frizbicsapata első ízben jutott érmes pozícióig: a Ligakupa harmadik helyéig.

A 2023-ban először megrendezett NBII-es bajnokságot a Székesfehérvári Frizbi SE nyerte meg, így ők jövőre már az NBI-ben indulhatnak.

Nemzetközi téren sikeres év áll a szövetség mögött. Az U20 mixed ultimate válogatott ezüstérmet nyert az olaszországi Európa-bajnokságon. Disc Golf sportágban pedig Szarvason Masters Európa-bajnokságot rendezett a Magyar Repülő Korong Szövetség, 27 ország 153 versenyzőjének a részvételével.

A 2024-es év fő feladatának az utánpótlás bázis kiszélesítését tűzte ki célul a szövetség. Ennek érdekében "Ezt kapd el" fantázia névvel elindítja nagyszabású kampányát az általános és középiskolákban, amelynek keretében több száz sporteszközt juttat el az MRKSZ az oktatási intézményekbe, az immár hazai sikersportágnak tekinthető Ultimate frizbi további népszerűsítése érdekében.

További programok »

Sport

A Bundesligából igazolt irányító-átlövő Békéscsabára

A női kézilabda NB I-ben szereplő TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE 2024. június 30-ig szóló szerződést kötött a svéd állampolgársággal is rendelkező Fatos Kücükyildizzel, aki a német első osztályban szereplő Sport-Union Neckarsulm csapatától érkezett a lila-fehér klubhoz – jelentette be az egyesület csütörtök este.
2024. február 23. 08:18
FEL