Táncházzal ért véget a farsangi időszak az óvodában

Hercegnők, pókemberek és rendőrök voltak idén a legnépszerűbb farsangi jelmezek a Szigligeti utcai óvodában. Még az intézmény dolgozói sem riadtak vissza attól, hogy beöltözzenek valamilyen mesefigurának.  

 

 

Nagy volt a nyüzsgés a Szigligeti utcai óvoda tornatermében kedden. A gyerekek már alig várták, hogy beöltözhessenek. A táncházban a Bartók Béla Zeneiskola növendékei léptek fel, akik a bemutató után együtt táncoltak az óvodásokkal. Az intézmény vezetője elmondta, hogy az óvodában hagyománynak számít a táncház, amit minden évben az épület tornatermében rendeznek meg.

 

Fotó: Szendi Rita

 

– Évek óta táncházzal egybekötött jelmezes bált szervezünk az óvodásainknak farsangkor. Ilyenkor az óvodapedagógusaink is szívesen öltöznek be, aminek nagyon örülnek a gyerekek. A gyerekek táncház befejeztével felmenek, és a csoportjaikban folytatják az ünneplést – fejtette ki a Szigligeti Utcai és Kazinczy-Lakótelepi Óvoda vezetője, Királyné Egri Mónika.

 

Fotó: Szendi Rita

 

A gyerekek ünnepi mulatsága még folytatódik a héten, szerdán ugyanis pizsama napot tartanak, majd csütörtökön a telet elűzve kiszebabát fognak égetni – tette hozzá az intézményvezető.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,