Tanácsokkal és információkkal látták el a rendőrök a diákokat

2021. október 23. 07:52 | behir.hu

Rendőrök is részt vettek a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikumának nyílt napján.

Az ittas vezetésről, a biztonsági öv használatának fontosságáról is szó volt a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikumának október 21-én megtartott nyílt napján. Az eseményre a közlekedési szakembereket képző intézmény meghívására ellátogatott a Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának két rendőre, Tar Róbert r. hadnagy, vizsgálótiszt és Ulrich Péter r. zászlós, helyszínelő és balesetvizsgáló. Sok kérdést elhangzott a szabálysértések és balesetek következményeivel kapcsolatosan – számolt be róla a police.hu.

A rendőrök kiemelték, hogy a bírság, a büntetés, a rendőrségi eljárás csak az egyik következmény. A másik ennél súlyosabb, hogy a közúti baleseteknek sérültjei, áldozatai vannak. Ezért kérték a fiatalokat, hogy mindig tartsák be a szabályokat, közlekedjenek figyelmesen! Vezetőként és utasként is használják a biztonsági övet! Ha gyermekkel ülnek egy autóban, ügyeljenek arra, hogy a gyermek az életkorának, magasságának megfelelő biztonsági rendszerben utazzon! A rendőrök kiemelten felhívták a diákok figyelmét arra is, hogy ittasan vezetni tilos és veszélyes. Utasként sem szabad beülni olyan mellé, aki úgy vezet, hogy előtte alkoholt fogyasztott.

A fiatalok nagy érdeklődéssel fogadták a közlekedési rendőröket, sokan kérdezték őket a munkájukról, a balesetek kivizsgálásának folyamatáról, a rendőrségi eljárások szabályairól. Emellett volt toborzási előadás, amelyen a középiskolások információkat kaptak a rendészeti képzésekről, a jelentkezés feltételeiről. A nyílt nap keretében egy motoros rendőr is beszélt a munkájáról, valamint a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának egyik szakembere is tartott tájékoztatót.

További programok »

FEL