Táblákkal segítenek

Évszámok és a hozzájuk tartózó események kerültek fel a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium lépcsősorára.

Harminc lépcsőfokra ragasztották fel az irodalomhoz és a történelemhez szorosan kapcsolódó évszámokat a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium lépcsőire. Az évszámokat a pedagógusok választották ki az érettségi vizsgakövetelmények figyelembevételével.

A diákok tetszését elnyerték a táblák. Csuvarszki Csanádnak segítséget nyújt, hogy nap mint nap látja az évszámokat, így könnyebben összetudja kapcsolni ezeket az eseményekkel. 

Egy másik diák, Sárközi Regina szerint praktuikusak a kihelyezett táblák: "Szerintem hasznos, hogy ilyenkor is, ebben a holt időben, amikor nem a törit tanulom, akkor is tudok vele foglalkozni. És amikor a lépcsőn jövök fel akkor is tudom gyarapítani a tudásomat.”

Az intézmény pedagógusai egy közösségi oldalon láttak az ötletet és úgy gondolták ők is készítenek egy ahhoz hasonlót.  Az ötlet a Belvárosi Iskoláért Alapítvány segítségével valósult meg, Brazda Zsolt intézményvezető-helyettes és kollegáinak köszönhetően. Az iskola pedagógusai további táblák elhelyezésén gondolkodnak. Az alsó szint lépcsőfokaira például képleteket vagy olyan szavakat helyeznének el, amiknek nehezen rögzül a helyesírása.

Megosztás: