Sztrájk a Polgármesteri Hivatalokban

2016. szeptember 14. 15:46 | behir.hu

Százhatvannyolc önkormányzat 5900 dolgozója vett részt a polgármesteri hivatali dolgozók bérének emeléséért szervezett országos sztrájkban. A 37 ezer önkormányzati dolgozó 16 százaléka nem dolgozott ma. Bruttó 30 százalékos béremelést követelnek. A halaszthatatlan ügyeket azonban szerdán is elintézhették az ügyfelek.

Az ügyfelek többsége megértően fogadta a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak sztrájkját. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete júniusban tiltakozott először figyelmeztető sztrájkkal, mert országos szinten az érintettek közül csaknem 25 ezren nyolc éve nem kaptak béremelést.

- Az elsődleges cél, hogy a béremeléseket kiköveteljük. Ugyanis nyolc éve nem kaptak az önkormányzatoknál dolgozó köztisztviselők és alkalmazottak béremelést. Az illetményalap mai napig 38 ezer forint. Éppen ezért a szakszervezet követelése, hogy ez az illetményalap 30 százalékkal emelkedjen, és elérje az 50 ezer forintot – fogalmazott Krezinger György, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének Békés megyei titkára.

Holnap már lekerülnek a sztrájkra emlékeztető dobozok a sorszámkiosztókról. A hivatal dolgozói csütörtökön a megszokott ügyfélfogadási időben várják majd az itt lakókat.

FEL