Szövetségi bűncselekmény lett az állatkínzás az USA-ban

2019. november 27. 19:32 | behir

Egy hónappal azután, hogy az Egyesült Államok képviselőháza egyhangúlag elfogadta azt a törvényjavaslatot, ami szövetségi bűncselekménnyé nyilvánítja az állatkínzást, Donald Trump az aláírásával törvénybe iktatta azt. A jövőben akár hét év börtönbüntetést is kaphatnak az állatkínzók, akiket az államhatárokon át is üldöznek majd – számolt be róla az Index.

A szövetségi bűncselekmény a legsúlyosabb jogi kategória az amerikai jogrendszerben, ide tartozik többek között a nemi erőszak és a gyilkosság is.

Az Állatkínzás és állatok elleni kegyetlenkedés elleni törvény (PACT) azután került az elnök elé, hogy a Szenátus november ötödikén elfogadta azt.

– Ez a törvény jelentős segítséget nyújt abban, hogy megállítsuk az állatkínzást és abban, hogy a közösségeink biztonságosabbak legyenek. Bizonyított tény, hogy azok a zavart egyének, akik állatokat bántalmaznak, gyakran nem állnak meg ennyinél, hanem később embertársaikat is bántalmazzák – mondta Pat Toomey szenátor november elején, amikor a Szenátus jóváhagyta a szigorítást.

A mostani módosítással a korábbi, 2010-es, még Barack Obama idején született törvényt egészítették ki, ami illegálissá nyilvánította és büntette az állatkínzó videókat. A jövőben minden ott látható bántalmazási formát szövetségi bűncselekményként kezelnek, írta meg a New York Times.

FEL