Szoros első félidő után tízzel nyert a Győr Csabán – galériával

2024. február 8. 20:54 | Kovács Dávid

A TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE tíz góllal, 34–24-re kikapott a Győri Audi ETO KC együttesétől a női kézilabda NB I 14. fordulójában.

TAPPE-BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE – GYŐRI AUDI ETO KC 24–34 (10–13)
NB I-es női kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, 1300 néző. Vezette: Horváth P., Marton.
BÉKÉSCSABA: Pásztor B. – Horváth G. 1, Aranyi 4, Gyimesi 4 (2), Bencsik B. 2, Román 6 (1), Szondi 1. Csere: Szabó D., Madera-Domokos (kapusok), Borbély 2, Mayer 2, Török F., Kukely K. 1, Csáki, Bencsik-Giricz 1, Sándor R. Vezetőedző: Rácz Sándor.
GYŐR: Duijndam – Győri-Lukács 3, Kristiansen 6 (3), Nze Minko 2, Brattset 1, Haugsted 2, Fodor Cs. 1. Csere: Solberg-Östhassel (kapus), Oftedal 3, Farkas E. 1, Rju, Broch, Blohm 5 (2), de Paula 6 (2), Varga D. 1, Farkas J. 3. Vezetőedző: Ulrik Kirkely.

Kiállítások: 0, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 8/7.

A csabai együttesből ugyan hiányzott a Kisvárdán súlyos térdsérülést szenvedő Marija Lanistanin, de visszatérhetett Borbély Márta, Bencsik-Giricz Laura, valamint Sándor Réka is lehetőséget kapott a találkozón. A bajnoki címvédő, a BL-ben csak a tizenkettedik mérkőzésén veretlenségét elveszítő Győr meccskeretébe Ana Gros, Emilie Hovden és Sandra Toft nem került be, ott volt viszont az augusztusi sérülését követően visszatérő Fodor Csenge.

A Csaba kezdte jobban az összecsapást és még úgy is vezetett, hogy Borbély Márta hetest rontott (3–1). A vendégeket Veronica Kristiansen lendületes játéka segítette, de a koncentráció nem volt a megfelelő, hiszen több ziccer is kimaradt, Pásztor Bettina pedig remekül védett a csabai kapuban. A házigazda a 16. percben is előrébb járt Horváth Gréta találata után (8–7). A győriek holland hálóőre, Rinka Duijndam sem akart lemaradni a hárítások tekintetében, egy tízperces hazai gólcsendet kihasználva a címvédő fordított (8–11). A félidő utolsó gólját Gyimesi Kitti szerezte, így a lilák egy vállalható, szoros első játékrészt tudhattak maguk mögött (10–13).

 

A csabaiak próbálták felvenni a küzdelmet a győri világsztárokkal (Fotó: Such Tamás)

A csabaiak próbálták felvenni a küzdelmet a győri világsztárokkal (Fotó: Such Tamás)

 

A fordulást követően keményebb lett a rekordbajnok ETO védekezése és gyors lerohanásokból szerzett gólokat, a 37. percben már hat volt a különbség (12–18). A szépszámú szurkolótábor előtt nem adhatta fel a Csaba, azonban a Győr labdaszerzésekkel és üres kapus gólokkal használta ki az ellenfél hét a hat elleni játékát (16–24). Bruna de Paula is jól teljesített támadásban, az ő góljával lett először tíz a differencia a csapatok között a 46. percben (17–27). Ennél tovább azonban nem nőtt a távolság, a hajrában Bencsik-Giricz Laura gólt szerzett, valamint a 18 esztendős Sándor Réka is pályára léphetett.

A Győri Audi ETO KC tíz góllal, magabiztosan 34–24-re nyert és tartja a lépést riválisaival a tabella élén, a legeredményesebb Kristiansen és de Paula volt hat-hat találattal. A Békéscsaba nem vallott szégyent és helytállt az ötszörös BL-győztes ellen, a hazaiaknál a szintén hatig jutó Román Dorina volt a legpontosabb a kapu előtt. Rácz Sándor csapata maradt a 12. helyen és legközelebb, jövő szerdán is hasonlóan nehéz feladat következik, a Ferencváros ellen idegenben.


Így látták a főszereplők

 

Rácz Sándor (vezetőedző, TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE): A saját tudásunknak megfelelően játszottunk. Tisztában voltam azzal, hogy bármit is kipróbálunk, arra lesz a Győrnek válasza. Öt játékosunk ma lépett először pályára sérüléseket követően, sőt, mind a 16 kézilabdázónak lehetőséget adtam.

Szabó Dóra (játékos, TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE): Szerintem a kapustársam és én is jól szálltunk be a mérkőzésbe és jól tudtunk szerepelni. Azt gondolom, a csapattársaim nagyszerűen védekeztek sok periódusban, a meccsből kihoztuk a maximumot.”

Ulrik Kirkely (vezetőedző, Győri Audi ETO KC): Az első félidőben több szempontból nézve is küzdöttünk, nem koncentráltunk kellő mértékben. A második játékrészben gördülékenyen játszottunk, amely a magabiztos győzelmet jelentette. Örömmel tölt el, hogy Fodor Csenge visszatért, valamint az akadémistáink is komoly játéklehetőséghez jutottak. Elégedett vagyok a győzelemmel.

Fodor Csenge (játékos, Győri Audi ETO KC): A Békéscsaba az első félidőben érvényesíteni tudta a játékát. A második játékrész nagyszerűen alakult, ezért elégedett lehetek én is. Örülök, hogy játéklehetőséget kaptam, kicsit el is érzékenyültem, amikor újra gólt tudtam szerezni.

 

Galéria

 

További programok »

FEL