Szociális nap az Egyensúly AE Egyesület szervezésében

2022. november 24. 18:18 | Kovács Andrea

Szociális nap elnevezéssel rendezett programot az Egyensúly AE Egyesület, Békéscsabán. Az eseményen a városban dolgozó szociális szakemberek találkoztak, akiknek a szociopoly társasjáték tanulási és feltöltődési alkalmat is kínált. A rászorulók pedig ruhabörzén vehettek részt és élelmiszercsomagot kaptak

A rendezvényt dr. Csicsely Ilona, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Családügyi és Népjóléti Bizottságának elnöke nyitotta meg, aki köszöntőjében hangsúlyozta: nagyon tiszteli azokat a szakembereket, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy nehéz sorsú embereknek segítsenek, az alkoholistáktól kezdve a mélyszegénységben élőkig, a csecsemőktől az idősekig.

 

(Fotók: behir.hu/Such Tamás)

 

–  Bizony ezt a munkát nagyon nehéz úgy végezni, hogy miközben másokon segítenek, önmaguk ne sérüljenek. Éppen ezért az ilyen embertpróbáló időszakokban különösen fontosak az olyan rendezvények, ahol a szakemberek találkozhatnak, tapasztalatot cserélhetnek és feltöltődhetnek – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

 

 

Baukó Ildikó, az Egyensúly AE Egyesület trénere vezetésével szocipoly társasjátékkal ismerkedhettek meg a résztvevők, akik az érzékenyítő játék közben saját maguk is megtapasztalhatták, hogy az egyes élethelyzetekben hogyan lehet hónapról-hónapra elszegényedni vagy kiemelkedni.

 

 

Schriffertné Lócskai Henriett a Békéscsabai Kistérségi Szociális Kikötő Szolgálat intézményvezetője elmondta:  az Egyensúly AE Egyesület évek óta részt vesz a “Helyi szintű komplex programok Békéscsabán” című projektben, amelyben a Szociális nap volt az utolsó nagyobb rendezvényük.

 

 

A rendhagyó programot a szociális szakemberek mellett azoknak a rászorulóknak is szervezték, akikkel valamilyen kapcsolatban voltak a projekt folyamán. A kliensek ruhabörzén vettek részt, illetve élelmiszercsomagot kaptak. Az eseményen közel 50 szakember és 80 rászoruló vett részt.

 

A Szociális nap elnevezésű program "Helyi szintű komplex programok Békéscsaba területén” tárgyú, TOP-6.9.1-16-BC1-2017-00001 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.       

 

 

 

 

 

 

További programok »

Itthon

Megtartották az Év Kiváló Magyar Méze döntőjét Gyulán

Tavaly 360 mézet, idén 448-at kellett értékelnie a zsűrinek az Év Kiváló Magyar Méze Mézverseny első fordulójában Gyulán, amely új csúcsnak számít. A győztesről a december 3-ai második fordulóban döntenek, míg a hivatalos eredményhirdetést december 10-én, szombaton, a 13. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon tartják meg. A szombati értékelésen 60 munkával kellett a zsűrinek megbirkóznia.
16:08
FEL