Szívben gyűjtik a kupakokat Sarkadon

2021. március 29. 07:34 | Hidvégi Dávid

Sarkadon is szép hagyománya van a különböző, jótékonysági célú műanyagkupak-gyűjtő akcióknak, de közösségi téren még nem volt korábban műanyagkupak-gyűjtő.

Lakossági kezdeményezésre és polgármesteri javaslatra az önkormányzat a város egyik forgalmas pontján, a Gyulai út, az Anti út és a Kossuth utca találkozásánál, az új körforgalom szomszédságában helyezett el egy piros, szív alakú, műanyagkupak-gyűjtőt.

A szív alakú kupakgyűjtő üzenete kettős. Egyrészt felhívja a figyelmet a környezettudatosság jegyében a szemetelés mellőzésére és a műanyaghulladék okos felhasználására, másrészt a kupakok összegyűjtésével jótékonysági akciókat kíván támogatni az önkormányzat – írják a város közösségi oldalán.

Sokáig nem kellett várni, hiszen a kihelyezés után két nappal a sarkadiak összefogásának köszönhetően megtelt a műanyagkupak-gyűjtő szív.

 

(Fotó: Sarkad Város Facebook oldala))

További programok »

Itthon

Mlinár Pali 70!

Nagyon suta lenne ez a cikk, ha a "Mlinár Pál néptánc oktató 70 esztendős!" címet kapná. Ugyanis a művészek, a sportolók keresztnevét legtöbbször becézett formában használjuk. Ezáltal közelebb állnak hozzánk, kvázi családtagként örülünk a sikereiknek. A kerek születésnap alkalmából alaposan kikérdeztük!
2021. május 18. 19:29
FEL