Színház és szakma: műhelymunkára hív a Féling

2017. március 2. 13:57 | Varga Diána

Drámaíró és színházi workshopot szervez a Féling Színház.

A műhelymunka során a résztvevők saját szövegeket alkotnak, és megvizsgálják azok színpadi megnyilatkozásainak lehetőségeit. Kezdetben monológokat írnak, majd dialógusokat, később kórusszövegeket és többszólamú párbeszédeket is. Olyan karaktereket hívnak elő, akik anyagi vagy lelki válságban vannak, azt mélyen megélik, de bátorságuk (vagy vakmerőségük) révén ezeken a mélységeken uralkodni vágynak. Vajon sikerrel járhatnak? Vagy elbuknak? Milyen drámai hősök és antihősök élnek bennünk? Ki tudjuk-e nevetni a démonainkat? Lehetséges-e megtisztulni a szerepeken keresztül saját ránk rakódott, kényszeres szerepeinktől? Lehet-e az írás, a játék, a színház által jobbá tenni önmagunkat, a világot? Munkánk képes-e bennünk, másokban „szerelmet ébreszteni”? - ezekre a kérdésekre keresik majd a választ.

A workshopon egyéni és csoportos munkát is végeznek majd. Visszajelzéseket, inspirációt adnak egymásnak, illetve a résztvevők érdeklődésétől, tempójától függően a foglalkozásokon az „íróasztal” mellől olykor a színészi játék és a színházi jelenetalkotás vizeire is elkalandoznak. A két havi alkalom között egy írásbeli forduló is lesz (e-mailben), ahol az otthoni munka eredményeit oszthatják meg egymással, és adnak visszajelzést a művekre. 

A workshopot a tervek szerint egy nyári intenzív, táborszerű együttlét követi majd, melynek végére a résztvevők befejezhetik első (vagy legújabb) színdarabjukat. A menetrend szerint havi 1 hétvégén találkoznak majd, nyolc hónapon át. Az első alkalom április 8-án lesz, 9 órától 17 óráig a Csabagyöngye Kulturális Központban, a további időpontokat pedig igény szerint egyeztetik. A jelentkezésnél előnyt élveznek a teljes időtartamra regisztrálók. A workshopot minimum 7 jelentkező esetén indítják el, max. létszám: 15 fő.

További programok »

FEL