Színdarabírókat keresnek Békésen

2016. november 10. 13:06 | Fekete Kata

Formabontó színházi előadásra készül a békési önkormányzat és a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ. A szervezők nyílt pályázatot hirdetnek olyan színdarab megírására, melynek elsődleges szempontja, hogy az előadás díszleteként a szerző a kulturális központ aulájának belső építészeti kialakítását használja. Az író a színdarabba az előadás helyszíneként beépíti az erkélyt, az oszlopokat, a beugrókat. A pályázók körére és életkorára nincs megkötés, és ugyancsak szabadon választható a darab műfaja is. A nem mindennapi felhívásra tehát bárki pályázhat, azonban a műnek legalább egy felvonásból kell állnia, és csak új színdarab megírására vonatkozik. Fontos szempont, hogy a pályázaton már létező, máshol bemutatott színdarabbal nem lehet pályázni.

A beérkezett alkotások közül a szakmai zsűri a legjobbat választja ki és díjazza, amit a színészek is bemutatnak a XLI. Békés-tarhosi Zenei Napok idején, jövő június 16. és július 2. között. Az első helyezett kétszázezer forint értékű pénzjutalomban és oklevélben, a további pályázók emléklapban és emlékplakettben részesülnek. A pályázaton minden esetben fel kell tüntetni a pályázó nevét, elérhetőségét, életkorát, néhány mondatos bemutatkozását. 

2017-ben Kodály Zoltán halálának 50. évfordulójára emlékezünk, mely hangsúlyosan jelenik meg a zenei napok rendezvényszerkezetében, így előnyben részesülnek azok az darabok, melyek valamilyen formában kapcsolódnak az emlékévhez. 

A pályázatokat február 28- ig várják a szervezők, személyesen munkanapokon 8-tól 20 óráig a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban vagy elektronikus úton a bekesikultura@bekesikultura. hu e-mail címre. 

Az előadás helyszínéül szolgáló aulát bárki megtekintheti a kulturális központ nyitvatartási idejében. Pályázattal kapcsolatosan bővebb információ és felvilágosítás Túri Andrea igazgatóhelyettestől kérhető.

 

 

FEL