Szijjártó: Orosz vakcinákat is előállíthat a Nemzeti Oltóanyaggyár

2021. június 3. 15:15 | D. Nagy Bence

A külügyminiszter Gyenisz Monturovval, Oroszország ipari- és kereskedelmi miniszterével egyeztetett.

 

– A Magyarország és Oroszország közötti együttműködés mindkét fél számára megelégítő volt, ezért újabb dimenzióba lépünk: elvi megállapodás született arról, hogy a Nemzeti Oltóanyaggyár orosz licensz alapján is gyárthasson oltóanyagot – jelentette be csütörtökön a közösségi oldalán közzétett videóban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Mint mondta, ez azért fontos, mert az oltóanyagok iránti kereslet a következő években folyamatosan jelen lesz a világban, így az orosz vakcina iránti globális kereslet is növekedni fog.

A miniszter úgy fogalmazott, hogy a megfelelő mennyiségű oltóanyag előállításához további gyártási kapacitásra van szükség, ha pedig mindebből Magyarország is profitálni tud, akkor érdemes részt venni a folyamatokban.

– Ha nem vettünk volna orosz oltóanyagot, akkor ma egymillióval kevesebb ember lenne beoltva Magyarországon és sokkal lassabban érkeztünk volna el a nyitáshoz – hangsúlyozta a tárcavezető.

 

További programok »

Politika

Békéscsabai MSZP: „A kormány cserbenhagyta a magyarokat”

A magyar kormány cserbenhagyta a magyarokat, az utóbbi időszakban ugyanis nagymérvű drágulás tapasztalható, amitől a Fidesz nem képes megvédeni az országot, ahogyan a koronavírustól sem – fogalmazott pénteken tartott sajtótájékoztatóján Miklós Attila, az MSZP békéscsabai elnöke.
2021. december 3. 15:44
FEL