Szeretethíd szolgálat Gyulán is

2016. május 21. 11:05 | Balázs Anett

Ötödik éve csatlakozik a Szeretethíd szolgálathoz a Gyulai Református Gyülekezet. Mintegy háromszáz önkéntes vett részt idén május 20-án és 21-én a programokban. Az önkéntesek nagyrészt sírok gondozásában és otthonok látogatásában veszik ki a részüket. Az akcióba több intézmény, civil szervezet és mintegy 30 magánszemély is bekapcsolódott.

Dobay János egykori polgármester sírjánál tevékenykednek többen is a gyulai Szent Kereszt temetőben. A Szeretethíd szolgálat résztvevői főként híres gyulaiak sírjait teszik rendbe. Azonban emellett akad más munka is. 

– Az Élővíz csatorna partján volt tegnap szemétszedés, illetve a Göndöcs Benedek Kollégium a játszótéren játékokat rakott rendbe, illetve ott is parkokat rendeztek. Emellett süteménysütés van és vendégszeretet a hajléktalan szállón. A gyermekkórház pszichiátriai részlegében van bábozás és énekes-zenés szolgálat az egyház és a pedagógusok részéről. Úgy gondolom, amikor a gyerekek elmennek egy idősek otthonába szolgálni, az ottani időseknek ez egy óriási öröm, várják őket nagy szeretettel. De fejfákat is szokott a művészeti csoport átfesteni, átírogatni.  Tehát sokféle szeretetszolgálatra van lehetőségünk – foglalta össze Bagyinszki Zoltánné, a Szeretethíd Békés megyei koordinátora.

Közel 80 sír és egy tucat emlékműhely környékét tették rendbe, tisztították meg az önkéntesek szombaton. Van, aki a kezdetektől fogva részt vesz a Szeretethíd szolgálatban, de olyan is akad, aki idén először jött el segíteni.


– Azért gondoltam, hogy mindenképpen eljövök segíteni, mert a Gyulai Segítő Kezek Idősek Otthonából  a munkatársaim már a kezdetektől fogva végzik ezt a karitatív tevékenységet és úgy gondoltam az idén én sem szeretnék ebből kimaradni. Kapálás, gereblyézés, bokros metszése és a sírok körüli rendrakás a fő feladatunk – mondta el Némethné Fazekas Magdolna.


Az önkéntesek miután végeztek a temetőben, az idősek otthonába, valamint a gyermekkórházba vették az irányt, hogy finomságokkal valamint lelki-szellemi táplálékkal szolgáljanak az intézmény lakói számára.

FEL