Szerelmesek hete Gyulán

2018. február 8. 14:42 | behir

A tavalyi siker után idén is lesz a Valentin-naphoz szorosan kapcsolódó eseménysor Gyulán, ahol ezúttal is történelmi hitelességgel tálalják az egyik legfontosabb, legizgalmasabb, mindenkit érintő témakört: a szerelmet!

A programsorozatban lesz például kávéházi előadás, ahol az érdeklődők a magyar irodalom jeles szereplőinek szerelmi életében kalandozhatnak majd.  Betekintést nyerhetnek az érdeklődők a régi korok szerelmi praktikáiba, a főúri világ hálószobatitkaiba, abba, hogy milyen volt a szerelem és a házasság a középkorban, de még a múzeumpedagógiai foglalkozások is a szerelem jegyében zajlanak majd.

A Szerelmesek hete programjait – amelynek részleteiről itt tájékozódhatnak – február 10-e és 18-a között tartják az Almásy-kastélyban, a várban, az Erkel emlékházban, a Ladics-házban és a Kohán Képtárban.

 

Forrás: gyulakult.hu

 

További programok »

Gyula

Kiállítás nyílt Gyulán Schriffert Mihály faragásaiból

Korszakokon át, ez a címe a Schriffert Mihály hagyatékából nyílt kiállításnak, amely a gyulai művész összes stílusjegyét bemutatja. Az Egyesült Államokat és Kanadát is megjárt hagyatéki darabok másfél hónapig tekinthetőek meg.
2019. október 13. 07:24
FEL