Szerdáig kiszállítja a szavazólapokat a nyomda

2024. június 4. 19:31 | behir.hu

Szerdáig szállítja ki a június 9-ei választás szavazólapjait, jegyzőkönyveit és szavazási kellékeit az ANY Biztonsági Nyomda.

A szavazólapokat és a szavazási kellékeket előbb a vármegyeszékhelyekre és az országgyűlési egyéni választókerületi központokba szállítják, onnan viszik tovább a 10 119 szavazókörbe. A szavazólapokat zárt tehergépkocsikban, fegyveres őrök kíséretében szállítják ki, hasonló biztonsági intézkedések mellett, mint ahogyan a pénzszállításokat végzik.

Június 9-én a helyi önkormányzati képviselők, nemzetiségi képviselők, valamint az Európai Parlament magyar tagjainak választásán több mint 7,8 millió választópolgár szavazhat majd, a nyomda a választásokhoz 33,6 millió szavazólapot gyártott le.

A szavazólapok mellett a nyomda készítette a voksolás jegyzőkönyveit, és a szavazatok elhelyezésére szolgáló borítékokat is összecsomagolták a szavazóköri dobozokba. A 10 119 szavazatszámláló bizottság a nyomdától kapja a hivatalos golyóstollakat, a bizottsági tagok ugyanis csak ezt használhatják munkájuk során. A fülkékben is elhelyeznek egyet-egyet a voksoláshoz, de a választók a sajátjukat is használhatják.

A szavazókörökbe nemzeti színű szalagot is küldenek, ezeket az urnák lezárásához használják majd. A mintegy 216 ezer első választó bevásárlókocsinál használható zsetont kap ajándékba.

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Folyamatos a vihar utáni takarítás és a helyreállítás az orosházi kórházban

Megerősített személyzettel és nagy teljesítményű gépekkel takarítják és fertőtlenítik az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet helyiségeit. A július 17-én, szerda délután Orosházára lecsapó vihar és a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több helyen beázott az intézmény. Az érintett szakrendelések átszervezése megtörtént, csütörtök reggel minden rendelés elindult, a betegellátás folyamatos.
14:13
FEL