Szeptember végén kezdődik a békési piac felújítása

2018. szeptember 21. 16:49 | behir

Hamarosan kezdetét veszi a békési piac eddigi legnagyobb volumenű fejlesztése. A sikeresen lefolytatott közbeszerzési eljárást követően a napokban megtörtént a kivitelező kiválasztása. A munkaterület átadásra szeptember végén kerül sor és a felújítási munkálatok is megkezdődhetnek egyidejűleg - írta a Békési Polgármesteri Hivatal a közleményében.

Az önkormányzat 12 darab nyitott árusítóhellyel és 48 asztallal bővíti a békési piac befogadóképességét. A 250 millió forintos uniós beruházás során külön épületben kapnak helyet az egyenként 33,5 négyzetméter nagyságú tej- és húsárusító pultok, emellett térburkolatot kap a piaci terület egy része. A piacot körülvevő kerítést és a csapadékelvezető rendszert is felújítják, illetve a beruházás során ivókutat és akadálymentesített illemhelyet is kialakítanak. A  fejlesztést érintő program részeként egy hűtőház is készül a Csabai úton, ide a termelők beszállíthatják a megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket.

A zökkenőmentes megvalósítás érdekében az önkormányzat, a piacfelügyelet és a kivitelező részéről folyamatos egyeztetések kísérik a lebonyolítást.

További programok »

Fejlesztéspolitika

Megújul a családsegítő épülete

Jelentős fejlesztést hajtanak végre Békéscsabán, a Szabadság tér 9. szám alatt található önkormányzati ingatlanon. Az épületet bruttó 109 millió forintból korszerűsítik. A kivitelezési munkálatok elkezdődtek, a befejezési határidő 2020. július harmincadika.
2019. október 24. 15:46
FEL