Szeptember végén kezdődik a békési piac felújítása

2018. szeptember 21. 16:49 | behir

Hamarosan kezdetét veszi a békési piac eddigi legnagyobb volumenű fejlesztése. A sikeresen lefolytatott közbeszerzési eljárást követően a napokban megtörtént a kivitelező kiválasztása. A munkaterület átadásra szeptember végén kerül sor és a felújítási munkálatok is megkezdődhetnek egyidejűleg - írta a Békési Polgármesteri Hivatal a közleményében.

Az önkormányzat 12 darab nyitott árusítóhellyel és 48 asztallal bővíti a békési piac befogadóképességét. A 250 millió forintos uniós beruházás során külön épületben kapnak helyet az egyenként 33,5 négyzetméter nagyságú tej- és húsárusító pultok, emellett térburkolatot kap a piaci terület egy része. A piacot körülvevő kerítést és a csapadékelvezető rendszert is felújítják, illetve a beruházás során ivókutat és akadálymentesített illemhelyet is kialakítanak. A  fejlesztést érintő program részeként egy hűtőház is készül a Csabai úton, ide a termelők beszállíthatják a megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket.

A zökkenőmentes megvalósítás érdekében az önkormányzat, a piacfelügyelet és a kivitelező részéről folyamatos egyeztetések kísérik a lebonyolítást.

További programok »

Fejlesztéspolitika

Épül az M44-es Békéscsaba és Kondoros közötti szakasza

A koronavírus-járvány ellenére jelenleg zökkenőmentesen halad az M44-es gyorsforgalmi út Békéscsaba és Kondoros közötti, 17,6 kilométeres szakaszának kivitelezése – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. sajtószóvivője. A fejlesztés 41,4 milliárd forintból valósul meg.
2020. április 4. 06:25
FEL