Szép orosházi szereplés a kyokushin karate Európa-bajnokságon

2019. május 31. 06:21 | behir

Győrben rendezte meg a International Karate Organization Kyokushinkaikan Union elnevezésű nemzetközi kyokushin karate szervezet ez évi, XII. Európa-bajnokságát, mind a felnőttek, mind az utánpótlás részére, küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban.

Nagy mezőny, ötszázon felüli versenyzői létszám 20 nemzet képviseletében, színvonalas küzdelmek jellemezték a versenyt. Több nemzetközi kyokushin karate szervezet képviselői is eljöttek, bizonyítva, hogy a kyokushon karatésok közössége egy nagy családot alkot.
Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület, Shihan Zsiga Zsolt VI.DAN tanítványai több nemzetközi szövetség világversenyein is elindulnak, és legtöbbször kiváló eredményekkel térnek haza.

Küzdelemben a junior korosztályú Liszkai Szilárd a kőkemény kazahokkal és orosz versenyzővel csapott össze. A volt szovjet utódállamok a küzdősportokban mindig nagyon jók és ebben a mezőnyben fokozottan értékes Szilárd nagy csatákban megszerzett bronzérme.

A formagyakorlat versenyszámban a fiatalabb korosztály jeleskedett. Fábián Lara mögött már számos sikeres verseny állt és most sem vallott szégyent, ehhez méltón szerezte meg az Európa-bajnoki bronzérmet.

A gyermekeknél Alzubi Alhassun nagyon szépen mutatta be formagyakorlatát és ezüstérmet szerzett. Shihan Zsiga Zsolt edző érthetően elégedett volt, annak ellenére, hogy két formagyakorlatos érmes versenyzője a rendkívül szoros versenyben akár aranyérmes is lehetett volna. Az is biztató, hogy mind a három utánpótlás korosztály – junior, serdülő, gyermek – szerzett érmet, ami azt jelzi, hogy nem lesz gond a folytonossággal, kik lépjenek a mai felnőtt élversenyzők helyére.

Eredmények:
Küzdelem (knock-down kumite):
Junior nehézsúly
3.Liszkai Szilárd
Formagyakorlat (kata)
Serdülők: 3.Fábián Lara
Gyermek korosztály:
2.Alzubi Alhassun

Forrás: Békés Megyei Harcművész Szövetség

További programok »

FEL