Személygépkocsi ütött el egy világítás nélkül közlekedő kerékpárost Battonyán

2021. december 19. 09:25 | behir.hu

A bicikliző férfi súlyosan megsérült.

Battonyán, a Somogyi Béla utcán 2021. december 18-án 16 óra 30 perc körül egy személygépkocsi kerékpárost ütött el. Az autó vezetője a Klapka utca felől a Hermann Gmeiner utca irányába tartott és nem vette észre az előtte az úttest szélén kivilágítatlanul tekerő biciklist. A balesetben a kerékpáros férfi súlyosan megsérült. A történtek körülményeit és a felelősség kérdését a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A rendőrség ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a téli hónapokban a lerövidült nappalok miatt sokat kell korlátozott látási viszonyok között, tehát szürkületben, sötétben közlekedni. Emellett köd, eső, illetve havazás is ronthatja a látási viszonyokat, így mindenkinek sokkal jobban kell figyelni. Tartsák be a szabályokat, legyenek körültekintőek és gondoskodjanak arról, hogy jól lássanak és látszódjanak! Járműveiken rendszeresen ellenőrizzék a világításokat, a kerékpárokon a prizmákat is! Szükség esetén javíttassák meg, pótolják azokat! A kerékpárosoknál és a gyalogosoknál a láthatósági mellény, fényvisszaverő ruha fokozza a biztonságot.

Forrás: police.hu

További programok »

Itthon

Opauszki Zoltán: Öt-hét éven belül akár szintet ugorhatunk a turizmusban

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület a közelmúltban tartotta közgyűlését a Szlovák Tájházban, ahol megtárgyalták Békéscsaba turizmusfejlesztési koncepcióját is. Az egyesület elnökével, Opauszki Zoltánnal erről, valamint a térségben rejlő turisztikai lehetőségekről beszélgetett a 7.Tv Csabai Forgatag című műsorában Csiffáry Zsuzsanna műsorvezető.
13:47
FEL