Székesfehérváron is nyert a BRSE

2022. december 3. 20:44 | behir.hu

Az Extraliga alapszakasz első körének zárásaként a csabai csapat Székesfehérváron vendégszerepelt, ahol az újonc MÁV Előre várt Molcsányi Ritáékra.

MÁV Előre SC St. Solar - Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-20, -9, -17)

Extraliga 7. forduló, Székesfehérvár. Vezette: Kiss Z., Szabó Zs. 

Békéscsaba: Bagyinka, Aktas 12, Glemboczki 13, Drpa 19, Pintér 2, Bodnár 8. Csere: Molcsányi (liberó), Oliinyk 1, Sullivan 4, Sinka. Vezetőedző: Tóth Gábor

Bár az első pontot a viharsarkiak szerezték, a folytatásban a hazaiak domináltak. 12:8-as fehérvári vezetésnél Tóth Gábor lehozta Bagyinka Fannit, így Viktoriia Oliinyk kezébe került karmesteri pálca. Drpa és Glemboczki pontjaival elkezdtük a felzárkózást, a szett közepén fej-fej mellett haladtak a csapatok. A MÁV Előre remekül használta ki a csabai hibákat, az indiszponált Aktas nyitásrontásai is ellenfelünk malmára hajtotta a vizet. A hajrára aztán összeált a csabai játék és ritmusváltással sikerült megtörni a lelkesen küzdő ellenfelet, így sikerült megnyerni a szettet.

 A folytatásban egy másik arcát mutatta a viharsarki együttes, az etap elejétől maximális koncentrációval és vezetőedző által előzetesen kért agresszióval helyeztek nyomást a hazaiakra. Oliinyk jól mozgatta a csapatot, összeállt a védekezés, így markáns különbség alakult ki, amit meg is tartottunk a játékrész végéig. Marta Drpa pontja zárta szettet.

A harmadik etapban sem változott sokat a játék képe, a BRSE nem csökkentett a tempón, melyet nem tudtak tartani a házigazdák. 5:12-nél újoncot avattak a csabaiak, hiszen Sinka Dalma személyében egy saját nevelésű fiatal debütált. A folytatásban Aktas végre magára talált és remek sorozatával nőtt a differencia, melyhez Sullivan blokkjai is hozzájárultak. Magabiztosan nyerték a játékrészt, ezzel a mérkőzést is.

Mestermérleg:

Nagy Fanni: Gratulálok a Békéscsabának! Az első és a harmadik szettben megmutattuk, hogy miként tudunk mezőnyözni, s ezzel nehéz helyzetbe hozni egy erősebb ellenfelet is. Sajnos még a hosszabb labdameneteket nem sikerül megnyerni, ezen mindenképp dolgoznunk kell.

Tóth Gábor: Nem játszottunk jól, viszont agresszivak voltunk a kivédekezett labdáinkból és ez kiemelt jelentőséggel bírt a győzelem megszerzése szempontjából. Egyértelmű célunk volt a 3 pont megszerzése, ami teljesítettünk, holnaptól a szerdai Mladost Zagreb elleni találkozóra készülünk.

 

Forrás: BRSE

További programok »

Sport

Újra jégen a Csabai Farkasok

Megkezdték szereplésüket a kispályás és nagypályás bajnokságokban a Csabai Farkasok jégkorong egyesület csapatai. Kiss Roland általános igazgató kiemelte, hogy az előző évekhez képest több korosztályban versenyeztetik a klubnál sportoló gyerekeket.
2023. november 28. 18:55
FEL