Százötven mázsa nyári ponty a KHESZ horgászvizeibe

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége a tavaszi időszakban végrehajtott nagyléptékű telepítési programja után a nyári időszakban is folytja horgászvizeinek halasítását. Ennek kiemelt elemét képezte július első harmadában a háromnyaras, azaz kifogható méretű pontyok kihelyezése, ami által a horgászturisztikai főszezon elejére jelentős mennyiségű hallal frissülhettek a KHESZ vizek.

A Békés megyei horgászszövetség a szezonálisan felerősödő horgászturisztikai frekventáltságra való tekintettel a nyár közepére optimalizáltan, közel 150 mázsa háromnyaras ponttyal gazdagította horgászvizeit. A mintegy 1,5-1,8 kilogrammos átlagsúlyú halak a helyi horgászok és horgászturisták körében egyaránt a legkedveltebb horgászzsákmánynak számítanak, hiszen méretük alapján a kifogható kategóriába esnek. Ez jogszabályi értelemben annyit tesz, hogy törvényes keretek között történő fogásuk esetén – horgászokmányok megléte, horgászrend betartása, stb. – a hal elbirtokolható, magyarán a vízpartról elvihető.

A turisztikailag hangsúlyos nyári időszakban különösen fontos, hogy a térségbe horgászati szándékkal érkezők megfelelő fogási élményében részesülhessenek és lehetőség legyen a zsákmányból – akár ott helyben a vízparton – egy-egy jó bográcsos halászlevet vagy más halételt készíteni a család, a barátok számára.

A nyári pontytelepítésekkel a KHESZ a horgászvizeivel szemben támasztott ezen követelményeknek igyekszik megfelelni, így a háromnyaras halak a szövetség által hasznosított folyóvizekbe és zárt (holtági és tavi) vízterületekre egyaránt kihelyezésre kerültek.

Fotó: Bogdány Zoltán
Megosztás:

Címke: , ,