Szavazásra buzdít a Békés Megyei Polgári Összefogásért Egyesület

2016. szeptember 27. 14:40 | behir.hu

Úgy véli a Békés Megyei Polgári Összefogásért Egyesület, hogy a népszavazás eredményének Békés megyére nézve is visszafordíthatatlan következményei lehetnek. A szervezet célja, hogy a lakosságot arra buzdítsa, minél többen vegyenek rész a kvóta referendumon.

A Békés Megyei Polgári Összefogásért Egyesület igyekszik felhívni a lakosság figyelmét a népszavazás fontosságára. A tagok azt vallják a kényszerbetelepítésekkel veszélybe kerülhet a lakosság biztonsága, a fiatalok jövője és a magyar kultúra.

 - Mint helyi lokálpatrióták nyugodtan érvelhetünk amellett, hogy a jelenleg meglévő helyi értékeinket, kultúránkat, hagyományainkat, kolbászfesztiválunkat és evangélikus templomainkat is érinti ez a probléma. Ezért fontosnak tartom, hogy minden magyar érzelmű ember menjen el szavazni, és a nemet ikszelje be - fogalmazott Horváth László, a Békés Megyei Polgári Összefogásért Egyesület elnöke.

A szervezet szerint, ha érvénytelen lesz a népszavazás, annak Békés megyére nézve is visszafordíthatatlan következményei lehetnek.

Kocziha Attila az egyesület alelnöke szerint, ha nem tudjuk megvédeni az országot, illetve Európát a ránk vetülő veszélyektől, az megbonthatja a nemzet egységét, és még kiszolgáltatottabbak leszünk az Európai Uniónak.

Mezei Mária az egyesület aktivistája a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a mi felelőségünk, hogy megvédjük azt, amit őseinktől kaptunk. Ezért október 2-án, ha a népszavazás eredményes és érvényes lesz, akkor mindenki, aki az urnába dobta szavazatát, hozzájárult ahhoz, hogy ez az ország boldogulni tudjon és szabad maradjon – tette hozzá az egyesületi aktivista.

 

FEL