Szavazás indul az Orosházi úti felüljáró új nevéről

2016. január 12. 17:08 | behir.hu

December 17-én megindult a kétszer két sávos gépjárműforgalom a békéscsabai Orosházi úti felüljárón. Békés megye első ferdekábeles hídjának egyelőre nem találták meg a méltó nevet. Ebben kéri most Dr. Ferenczi Attila városfejlesztési tanácsnok a lakók segítségét.

A 2015-ben indult vasútfejlesztési program keretében a tavalyi év végén megépült az Orosházi úti felüljáró, amely Jaminát köti össze a belvárossal.

Az átadást követően a jaminai képviselők felvetették azt a javaslatot, hogy az új híd, új nevet is kaphatnak. Dr. Ferenczi Attila, az önkormányzat városfejlesztési tanácsnoka szerint is örömteli lenne, ha a híd hozzá méltó elnevezéssel válna ismertté, nem csak Békéscsabán, hanem az egész országban. Éppen ezért a lakók segítségét kéri annak eldöntésében, mely név illik a felüljáróhoz.

Elsősorban olyan nevet keresnek a hídnak, amely az itteniek szerint jól reprezentálja a várost, könnyen kimondható, közismert, és természetesen Békéscsabához köthető.

Egyelőre három közül választhatnak a békéscsabaiak: a Munkácsy Mihály-, a Szent László-, valamint Erzsébet-híd.

Az építmény új nevére a mai naptól március 15-ig lehet szavazni interneten, a www.behir.hu oldalon, ahová más névötleteket is várnak.

Vágvölgyi Nóra

 

További programok »

FEL